Tijdelijke crisisnoodopvang Lindonk: wat is de stand van zaken?

Geplaatst: 15-7-2022

Sportcentrum Lindonk in Zevenbergen is vanaf 18 juli tot uiterlijk 1 oktober de locatie voor tijdelijke crisisnoodopvang van 50-90 vluchtelingen. De gemeente verzorgt deze crisisnoodopvang om de druk op het opvangcentrum in Ter Apel te verlichten. Wat is nu de stand van zaken? 

We verwachten de eerste tijdelijke bewoners vanaf maandag 18 juli in Zevenbergen. De samenstelling van de groep is nog niet bekend. De Veiligheidsregio heeft aangegeven garant te staan voor een evenwichtige mix.

24 uur per dag begeleiding en beveiliging 

Om snel in te kunnen grijpen bij eventuele overlast, is er 24 uur per dag begeleiding en beveiliging in en rondom de Lindonk aanwezig. Daarnaast bieden we de vluchtelingen begeleiding bij de procedure die ze moeten doorlopen en we zorgen voor een dagbesteding. De opvang is alleen toegankelijk voor de tijdelijke bewoners en medewerkers. In de huisregels staat verder dat de mensen tussen 22.00 uur ’s avonds en 07.00 uur ’s ochtends op het terrein van de Lindonk moeten zijn. De beveiliging houdt dat ook in de gaten. Als blijkt dat mensen zich daar niet aan houden, wordt daarop actie ondernomen. 

Vragen? 

Voor meer informatie kunt u kijken op moerdijk.nl/noodopvang. Staat het antwoord op uw vraag hier niet tussen? Stuur dan een mail naar noodopvang@moerdijk.nl. In dringende gevallen bij grote spoed kunt u 24 uur per dag direct telefonisch contact opnemen met de opvanglocatie via telefoonnummer 06 82 55 28 63.

Helpen?

Met elkaar kunnen we zorgen voor een prettige opvang van deze mensen in nood. Wilt u daarbij helpen? Mail dan voor meer informatie naar noodopvang@moerdijk.nl

Contact 

Als gemeente doen we wat we kunnen om te zorgen dat de noodopvang voor iedereen zo prettig mogelijk verloopt. Zowel voor de vluchtelingen als voor omwonenden. Mocht u desondanks overlast ervaren of vragen hebben, neem dan contact met ons op, zodat we ons best kunnen doen om het op te lossen.