Tuin opnieuw inrichten? Vraag subsidie aan

Geplaatst: 21-7-2022

Met subsidie je tuin groener maken, een regenton installeren of een groen dak aanleggen? Dat kan sinds dit jaar in de gemeente Moerdijk. De subsidie geldt voor inwoners, maar ook voor bedrijven, verenigingen en instellingen.

Op tijd aanvragen

Belangrijk is dat u de subsidie aanvraagt zodra u een offerte heeft. Dus vóórdat u het materiaal koopt of vóórdat een bedrijf voor u aan de slag gaat. Nadat de subsidie is verleend, mag u inkopen doen en het werk (laten) uitvoeren. Dit moet dan binnen 8 weken gebeuren. Zijn de maatregelen al uitgevoerd of ingekocht als u een aanvraag doet, dan is subsidie niet meer mogelijk.

Ruim €10.000 uitgekeerd

Subsidie aanvragen kan tot en met 31 december 2022. 32 aanvragers hebben de weg naar de subsidiepot al gevonden. Zij ontvingen ruim € 4.000 om tegels te vervangen door groen en waterdoorlatende verharding, bijna € 6.000 voor groendaken en zo’n € 750 voor een waterreservoir. Er is nog bijna € 30.000 beschikbaar, dus grijp uw kans als u plannen heeft voor uw tuin of dak.

Meer weten over de klimaatsubsidie, alle voorwaarden lezen of meteen subsidie aanvragen? Kijk op moerdijk.nl/klimaatsubsidie