Hulp in het huishouden

Geplaatst: 8-7-2022

Iedereen heeft recht op een fijn leven. Een leven dat we zelf kunnen vormgeven en waarin we zelf onze keuzes kunnen maken en eigen regie ervaren. En redden we het niet (meer) helemaal zelf? Dan krijgen we passende ondersteuning. Aan de gemeente de taak de maatschappelijke ondersteuning voor inwoners goed te regelen, óók huishoudelijke ondersteuning.

De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners in een schoon huis kunnen wonen. Lukt het u niet om uw huis zelf schoon te houden? En kunnen familie of bekenden u ook niet helpen? Dan kunt u hulp inschakelen. Via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) kunt u hulp in het huishouden krijgen. Dat betekent dat iemand u komt helpen om uw huis schoon te maken en leefbaar te krijgen en te houden. Wij werken hiervoor samen met zorgaanbieders, die deze hulp uitvoeren. De overeenkomsten met de huidige zorgaanbieders lopen af. We sluiten nieuwe overeenkomsten met zorgaanbieders vanaf 1 oktober 2022. We zien dit als een kans om de werkwijze goed te bekijken en te kijken wat beter kan. Zo kunnen we hulp bij het huishouden nog beter organiseren en beter kijken wat aansluit bij wat onze inwoners nodig hebben. Voor de meeste inwoners die nu ondersteuning krijgen, verandert er niets. Voor een paar inwoners verandert er wel iets. De betreffende inwoners zijn persoonlijk op de hoogte gebracht.

Meer informatie

Meer informatie over huishoudelijke hulp is te vinden op de pagina huishoudelijke ondersteuning. In de lijst met veelgestelde vragen en antwoorden vindt u mogelijk antwoord op een veelgestelde vraag. Staat deze er niet bij? Neem dan contact op met het Wmo-loket. Dit kan door te bellen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30-12.00 uur, op het telefoonnummer van de gemeente 14 0168. Of door te mailen naar wmo-loket@moerdijk.nl