Deltapontjes

In West-Brabant en op de Zuid-Hollandse eilanden speelt water een belangrijke rol. In dit deel van Nederland was het vroeger alleen mogelijk om per (veer)boot het water over te steken. Met de komst van de diverse bruggen verplaatsen wij ons in Moerdijk nu gemakkelijk ook in noordelijke en westelijke richting.

We zouden bijna vergeten hoe leuk het is om de oversteek te maken met een echte veerboot. De wind door je haren, het opspattende water, het geroep van vogels … Dat is het echte genieten! En met de fiets aan boord valt er aan de overkant ook nog genoeg te verkennen.

Op www.deltapontjes.nl is informatie te vinden over de pontjes die van en naar Moerdijk varen. Ook de pontjes van de Zuid-Hollandse eilanden Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Voorne-Putten staan vermeld. Naast vaartijden en prijzen vindt u er per gebied een korte omschrijving inclusief toeristische tips voor een dagje uit of langer. Bijna alle gebieden hebben een fietsknooppuntensysteem. Dit betekent dat u aan de hand van nummers heel gemakkelijk uw eigen route kunt uitstippelen. Voor routes in Noord-Brabant kunt u terecht op www.routesinbrabant.nl