Centrumontwikkeling Klundert fase 2 in volle gang

Geplaatst: 7-3-2023

De tweede fase van centrumontwikkeling Klundert is het aanpakken van de Voorstraat, Molenstraat en Zevenbergsepoort. Op dit moment is de voorbereiding in volle gang met het afronden van het ontwerp in samenspraak met bewoners. Vervolgens starten we met het bestek en het maken van de technische tekeningen en wordt de procedure van de aanbesteding gestart. De verwachting is dat we in het 3e kwartaal van 2023 de werkzaamheden gaan uitvoeren.

Proces centrumontwikkeling

Het proces is in 2015 opgestart en had zeker tot snellere resultaten kunnen leiden. Dat neemt niet weg dat we met de meest recente inzichten, goede overleggen, professionele begeleiding van ATAB, bewoners, winkeliers en  gemeente nu heel snel tot een prachtig plan gaan komen.

Duidelijkheid is rust in de winkelstaat. Dat kan alleen als de indeling er goed en modern uitziet, zonder het “stadsgevoel “te verliezen. Parkeren is daar een van, laat duidelijk zien waar wat kan en mag. Ook het aanbod om fietsen te stallen tijdens het boodschappen doen is hierbij belangrijk.

Betrokken ondernemers

Uiteraard kunnen we de realisatie van de centrumontwikkeling Klundert niet zonder intensieve samenwerking met  ondernemers. Twee van deze betrokken ondernemers zijn Pieter van Wensen van het gelijknamige makelaarskantoor en Robbert Jan van Berghem van de DA. Zij laten hun licht schijnen op de huidige ontwikkelingen in het centrum van Klundert.

Vanuit maatschappelijke betrokkenheid en de drive om het centrum van Klundert up-to-date te houden / te verfraaien zodat de openbare ruimte bijdraagt aan een optimale winkelbeleving voor bewoners en winkelend publiek nemen beide ondernemers deel aan de centrumontwikkeling, aldus  Robbert Jan van Berghem. Klundert heeft van nature een prachtig centrumbeeld. De plannen versterken dit beeld  waardoor voetgangers en winkeliers meer ruimte krijgen, parkeren maximaal gehandhaafd kan blijven, vrachtwagens winkels kunnen blijven bevoorraden en fietsers zich ook veilig voelen, aldus Pieter van Wensen. Fysieke winkels zijn heel belangrijk voor Klundert, het aller grootste voordeel dat zij hebben, is dat fysieke winkels het op voorraad hebben liggen en het persoonlijke contact met de mensen enorm gewaardeerd wordt.

Daardoor is fase 2 voor Klundert heel belangrijk, goed winkel gebied en dat moet ook zo blijven, sociaal erg belangrijk.

Vanuit zijn professionaliteit als makelaar, waarbij een vitale gemeente Moerdijk met  aantrekkelijke dorpen en stadjes  voor jonge mensen om te  wonen  en je gezin te laten opgroeien. Er is voor ieder wat wils. Van landelijk wonen tot klein stedelijk. Gemeente Moerdijk is prachtig gevarieerd.” Zo besluit Pieter van Wensen.