Actie 1: grootschalige inkoopactie

Verlengd tot 7 december 2020: schrijf je in voor de grootschalige inkoopactie voor bijv. zonnepanelen, spouwmuurisolatie of isolatieglas.

Heeft u een grondgebonden woning met een eigen dak? Dan kunt u meedoen met de grootschalige inkoopactie van:

  • zonnepanelen
  • vloerisolatie
  • spouwmuurisolatie
  • isolatieglas
  • waterzijdig inregelen van cv-installaties. 

De inkoopactieactie (eerder in mei van dit jaar) is verlengd tot 7 december 2020. U kunt zich vrijblijvend inschrijven via winstuitjewoning.nl/moerdijk.

De gemeente organiseert de actie in samenwerking met intermediair Winst uit je woning. Dit bureau bundelt de vraag en kopen de maatregelen voor alle bewoners tegen gunstige voorwaarden en een aantrekkelijke prijs in. Tevens is er voor isolatiemaatregelen 20% landelijke subsidie.

Waarom zou u meedoen?

1. Vrijwel geen elektriciteitskosten meer met zonnepanelen

Het zelf opwekken van duurzame energie met zonnepanelen is zeer interessant en loont voor de meeste woningeigenaren. De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren sterk gedaald. Bovendien ontvangt iedereen de 21% BTW op de aanschafprijs terug van de Belastingdienst. Dankzij verbeterde techniek en lagere prijzen ligt de terugverdientijd van zonnepanelen tussen de 6 en 8 jaar. Daarna profiteren inwoners nog ruim 20 jaar van gratis groene stroom van hun eigen dak. 

2. Lagere energielasten met isolatie 

Vooral woningen die vóór 1976 zijn gebouwd, zijn veelal niet of slecht geïsoleerd. Dit gebrek aan isolatie kost de eigenaren van deze woningen onnodig veel energie en geld. Spouwmuurisolatie levert veel op en kost relatief weinig. De terugverdientijd is tussen de 3 en 5 jaar. Met vloerisolatie en isolatieglas besparen huiseigenaren op hun energierekening en maken zij hun huis een stuk comfortabeler. Een onafhankelijk adviseur controleert elke woning én helpt inwoners keuzes te maken voor het juiste isolatietype. 

3. Gemiddeld 20 procent subsidie bij twee isolatiemaatregelen

Huiseigenaren die twee of meer isolatiemaatregelen afnemen, kunnen van de Rijksoverheid eenmalig rond de 20% subsidie krijgen op de kosten. Alle aangeboden isolatiemaatregelen binnen de inkoopactie voldoen aan de subsidie-eisen. Inwoners worden verregaand ‘ontzorgd’ met de subsidieaanvraag.

4. Meer comfort en lagere lasten door waterzijdig inregelen van de cv

De radiatoren in de meeste huizen zijn slecht afgesteld. Hierdoor worden sommige kamers snel bloedheet en andere slechts traag warm. Daarnaast verbruikt een slecht afgesteld systeem vaak veel meer gas dan nodig. Lokale installateurs zijn beschikbaar om cv-systemen optimaal in te regelen. De inkoopactie biedt ook ‘doe-het-zelf kits’ voor de handige klusser.

Stimuleringslening Moerdijk beschikbaar

De al bestaande Stimuleringslening wordt tijdens de inkoopactie ook onder de aandacht gebracht. Dat is een goedkope lening die de gemeente verstrekt voor verbetermaatregelen aan woningen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid en/of levensloopbestendigheid. 

Advies aan huis en uitvoering van klussen in tijden van Corona?

Adviseurs, isolatiebedrijven en installatiebedrijven kunnen veilig doorwerken de komende periode. De adviseurs en uitvoerders houden zich aan de richtlijnen van het RIVM.

Een adviseur is voornamelijk buiten (voor de spouwmuur) en in de kruipruimte (voor de vloer). Het plaatsen van zonnepanelen en spouwmuurisolatie vindt vrijwel volledig plaats vanaf de buitenkant van de woning. De adviseurs richten zich voornamelijk op de technische opnames en vermijden het contact met inwoners. Vloerisolatie wordt aangebracht in de kruipruimte van uw woning. De uitvoerder komt slechts minimaal in uw woning. Overleg vindt plaats buiten de woning en op gepaste afstand. Indien gewenst kunnen de klussen ook gewoon pas over enkele maanden worden ingepland.