Brug gesloten voor middelzwaar verkeer

De brug is gesloten voor middelzwaar verkeer, om de veiligheid te kunnen garanderen.

De brug over het Zwanengat aan de Hazeldonkse Zandweg is oud en moet vervangen worden. Dit staat op de planning bij de werkzaamheden aan de reconstructie van de Hazeldonkse Zandweg. De brug wordt sinds begin dit jaar gemonitord met sensoren om de kwaliteit van de brug in de gaten te houden. Onlangs gaven deze sensoren resultaten, waaruit bleek dat de kwaliteit van de brug sneller achteruit gaat dan verwacht. De gemeente heeft de brug gesloten voor middelzwaar verkeer, om de veiligheid van de brug te kunnen garanderen.

Wat betekent dit voor particulieren?

Personenauto’s en busjes kunnen gewoon over de brug rijden. Middelzwaar verkeer (3,5 – 8 ton) mag niet meer over de brug. In deze categorie vallen bakwagens (kleinere vrachtwagens), kleine autobussen en grote bestelauto’s al dan niet met aanhangwagens. Zwaar verkeer, zoals vrachtwagens, mag al sinds 2014 niet meer over de brug. Voor de brug zijn barriers geplaatst om de weg te versmallen. Op deze manier voorkomen we dat (middel)zwaar verkeer toch over de brug rijdt. Particulieren kunnen gewoon over de brug blijven rijden, als het voertuig minder dan 3,5 ton weegt. Bij gebruik van middelzwaar verkeer, bijvoorbeeld een verhuiswagen, kan een route worden genomen over de Prins Hendrikstraat of de Industrieweg.

Wat betekent dit voor ondernemers?

Veel bedrijven uit Zevenbergen, of hun leveranciers, maken gebruik van de Hazeldonkse Zandweg.Doordat middelzwaar verkeer niet meer over de Hazeldonkse Zandwegbrug mag rijden, kunnen bedrijven hinder ervaren. Hier geven wij een korte toelichting op de bereikbaarheid van de belangrijkste ondernemerslocaties:

  • De Hil: (middel)zwaar verkeer kan, via de Prins Hendrikstraat en Hazeldonkse Zandweg, De Hil bereiken. Wanneer zij wegrijden moeten zij vanaf De Hil de Hazeldonkse Zandweg schuin oversteken en via de Industrieweg richting De Langeweg rijden.
  • Zwanengat: (middel)zwaar verkeer kan via De Langeweg en Industrieweg het Zwanengat bereiken. Ook is het Zwanengat bereikbaar via de Prins Hendrikstraat en Hazeldonkse Zandweg. (Middel)zwaar verkeer kan het Zwanengat alleen verlaten via De Langeweg. 
  • Centrum Zevenbergen: het centrum blijft bereikbaar voor (middel)zwaar verkeer vanaf De Langeweg en Prins Hendrikstraat. Ook is het centrum bereikbaar vanaf de Provinciale Weg, Oranjelaan en Zeestraat voor (middel)zwaar verkeer.

Binnenkort volgt op deze pagina een bereikbaarheidskaart met omleidingsroutes voor personenauto’s en (middel)zwaar verkeer.