Planning en bereikbaarheid

Updates over de planning en algemene bereikbaarheid

Vanaf maandag 23 november 2020 starten de werkzaamheden voor de reconstructie van de Hazeldonkse Zandweg. Voor de zomervakantie 2021 moet de gehele Hazeldonkse Zandweg klaar zijn.

Planning eerste fase

Vanaf 23 november wordt gewerkt aan het noordelijke gedeelte van de weg, vanaf de brug naar het spoor toe. Begin volgend jaar wordt dit gedeelte afgerond en volgen de werkzaamheden aan de brug, waar vandaan richting het zuiden wordt gewerkt. Voor de zomervakantie 2021 moet de hele Hazeldonkse Zandweg klaar zijn.

Bereikbaarheid

Het centrum van Zevenbergen is vanaf 23 november 2020 voorlopig niet meer bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer uit de richting van Etten-Leur/Prinsenbeek via de Hazeldonkse Zandweg. Verkeer van en naar het centrum van Zevenbergen wordt omgeleid via de oostkant van Zevenbergen (Oostrand N389 en De Langeweg N285).

Doorgaande wandelaars en fietsers kunnen, met enige hinder, passeren. Omwonenden en omliggende bedrijven krijgen via de aannemer persoonlijk bericht over de bereikbaarheid van hun pand. Overig verkeer wordt omgeleid via de oostkant van Zevenbergen. 

Brug Hazeldonkse Zandweg 

In september 2020 bleek dat de kwaliteit van de brug aan de Hazeldonkse Zandweg hard achteruit ging en dat het niet meer veilig was om hier (middel)zwaar verkeer overheen te laten rijden. De werkzaamheden aan de Hazeldonkse Zandweg, inclusief het vervangen van de brug, stonden al op de planning. De brug zal in het voorjaar van 2021 vervangen worden. Totdat de brug vervangen is, kan hier geen (middel)zwaar verkeer overheen rijden.