Langeweg

Langeweg wordt groener. Want een groener dorp kan beter tegen extreem weer, zoals flinke regenbuien of hitte. Waar het groen komt, bepalen inwoners samen met de gemeente. Zelf aan de slag? Er komt ook hulp voor mensen die hun eigen tuin willen vergroenen.

Samen met inwoners het dorp en de tuinen groener maken, dat is het doel van Groener Langeweg.

Wat gebeurt er in Langeweg?

Hieronder leest u de actuele stand van zaken. Het overzicht wordt aangevuld zodra er nieuws is.

12 maart 2024

Tijdens de dorpstafel van dinsdag 12 maart was de aftrap van Groener Langeweg. Burobol, dat samen met de gemeente Moerdijk de groener-plannen begeleidt, legde uit wat de bedoeling is en wat er in Langeweg allemaal mogelijk is.
Bij de plannen wordt het 3-30-300-principe gehanteerd: iedereen zou vanuit zijn huis minstens 3 bomen moeten kunnen zien. Minimaal 30% van de grond in iedere buurt zou onder het bladerdek van een boom moeten vallen (dat zorgt namelijk voor een koelere buurt). En op maximaal 300 meter van je huis – zo’n 5 minuten lopen – zou een parkje moeten zijn.

De volgende stap is een werksessie waarin inwoners van Langeweg en een werkgroep van de dorpstafel samen verder uitwerken hoe Langeweg in de komende jaren groener wordt. Informatie daarover volgt via de lokale (social) media en deze website.

Zelf aan de slag

Groen in de straat is belangrijk, maar groen in de tuin ook. Zelf aan de slag? De gemeente heeft daarvoor al een subsidie, waarover u meer leest op de subsidiepagina. In de komende tijd komen er nog meer mogelijkheden. Hou daarvoor de lokale media, deze website of de social media van de gemeente in de gaten.