Drie vuurwerkbommen in woning Zevenbergen

Geplaatst: 28-12-2020

In een woning aan de Doctor Ariënslaan in Zevenbergen zijn maandag 28 december drie zelfgemaakte vuurwerkbommen aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie verwijderde de projectielen. De politie sloot de straat af, voor de veiligheid werden 4 omliggende huizen ontruimd. De bewoners konden aan het eind van de middag weer terugkeren naar hun woning.

Zaterdagavond 26 december ontplofte rond 23 uur zwaar vuurwerk op een schutting van een tuin aan de Lage Wipstraat in Zevenbergen. De politie stelde een onderzoek in. Op maandagochtend 28 december hield de politie een 43-jarige man aan in zijn woning aan de Doctor Ariënslaan op verdenking van vernieling en bezit van illegaal vuurwerk. In de woning lagen nog drie zelfgemaakte vuurwerkbommen met een doorsnede van ongeveer 10 cm en een aantal losse cobra's (zwaar vuurwerk). De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) haalde het vuurwerk uit de woning en bracht het op een veilige plaats tot ontploffing.

Vier woningen ontruimd

Voor de veiligheid zette de politie de Doctor Ariënslaan af tijdens de werkzaamheden van de EOD. Brandweer en ambulance waren ter plaatse. Vier nabijgelegen woningen werden ontruimd, de bewoners zijn opgevangen door bekenden. Zij konden aan het eind van de middag terugkeren naar hun woning. De verdachte zit vast.

Nadere maatregelen

Samen met woningcorporatie Woonkwartier doet de gemeente onderzoek naar de situatie. Hieruit kunnen nadere maatregelen volgen voor de bewoner.