Denk mee over gedeelde mobiliteit in West-Brabant!

Geplaatst: 12-2-2020

De wereld van mobiliteit is in verandering: steeds meer nieuwe vormen van vervoer komen beschikbaar en mensen kiezen steeds vaker voor gebruik in plaats van bezit. Denk bijvoorbeeld aan deelauto’s of deelfietsen. Dat is ook hard nodig, wat het wordt steeds drukker op onze wegen. Alle verschillende vervoersvormen die een reiziger nodig heeft én beschikbaar zijn om van A naar B te komen moeten noemen wij een mobiliteitssysteem. Om optimaal in te kunnen spelen op nieuwe ontwikkelingen gaan de gemeenten in West-Brabant, het samenwerkingsverband Regio West-Brabant en de provincie samen het mobiliteitssysteem vernieuwen. Om achter de behoeftes van reizigers te komen wordt er vanaf 11 februari een enquête gehouden.

Denk mee!

Het is belangrijk om erachter te komen wat reizigers graag willen, zodat juist de inwoners van West-Brabant maximaal profijt hebben van het nieuwe mobiliteitssysteem. Daarvoor hebben wij jouw hulp nodig. Doe mee met de enquête voor gedeelde mobiliteit en laat jouw mening horen.Je kunt mee doen van 11 februari tot en met 23 februari. Bovendien maak je door deelname kans op mooie prijzen.

Naar de enquête

De reiziger centraal

Bij het ontwikkelen van nieuw mobiliteitssysteem staat de reiziger centraal. Hoe zou een vernieuwd mobiliteitssysteem er ongeveer uit kunnen zien voor reizigers? In West-Brabant kan iedereen straks van halte naar halte met bijvoorbeeld een bus, maar wellicht ook met een Flex-concept of een deelsysteem. In een goed ontwikkeld mobiliteitssysteem kan de reiziger altijd met maximaal één overstap de dichtstbijzijnde stations in Breda, Roosendaal, Bergen op Zoom en ’s-Hertogenbosch bereiken. Wil je meer informatie over gedeelde mobiliteit? Lees dan in het Digizine van de Provincie Noord-Brabant.