Eerste kabel Windpark Industrieterrein Moerdijk gelegd

Geplaatst: 10-6-2020

Afgelopen winter hebben de werkzaamheden voor Windpark Industrieterrein Moerdijk een tijdje stilgelegen, maar inmiddels wordt er weer volop gewerkt aan het windpark. 

20 kilometer stroomkabels

Onlangs is de allereerste stroomkabel gelegd. Op het terrein is Vattenfall sinds mei bezig met de voorbereidingen voor het leggen van stroomkabels tussen de windmolens onderling. In totaal gaat het om 20 kilometer aan kabels. Eerder is het station geplaatst dat zorgt voor de aansluiting van de windmolens op het Nederlandse elektriciteitsnetwerk.

Werkzaamheden tot de zomervakantie

Om een kabel aan te leggen, moeten er horizontaal gestuurde boringen uitgevoerd worden. Voor de eerste kabel heeft Vattenfall dat al gedaan. Deze maand gaan ze verder met de boringen en het leggen van kabels naar de overige windmolens. Daar is Vattenfall nog tot de zomervakantie mee bezig. 

Als het windpark gereed is zullen de zeven windmolens die Vattenfall bouwt op het industrieterrein van Moerdijk straks ongeveer 20.000 huishoudens van energie voorzien. 

Wilt u meer weten over de bouw van Windpark Industrieterrein Moerdijk? Lees dan verder op de pagina Windpark industrieterrein Moerdijk of kijk op windparkindustrieterreinmoerdijk.nl en schrijf u in op de nieuwsbrief.