Succesvolle samenwerking tussen gemeenten en Stichting Ondernemersklankbord is gecontinueerd

Geplaatst: 9-4-2021

De gemeenten Moerdijk, Etten-Leur, Halderberge, Rucphen en Zundert gaan door met de dienstverlening aan (startende) ondernemers door de landelijk opererende organisatie Stichting Ondernemersklankbord (OKB) voor de komende jaren.

Wethouder economie, Danny Dingemans, licht toe: “Veelal zijn de adviseurs bezig met het meedenken en het stellen van de juiste vragen, zodat je als ondernemer aan het denken wordt gezet. Ze kunnen je helpen met het proces, het opstellen van doelstellingen, ze geven nuttige tips en kunnen je verbinden met organisaties of personen die je als ondernemer soms nodig hebt”.

Ondernemers ondersteunen

De vijf gemeenten werken al jaren samen op het gebied van advisering en ondersteuning van (startende) ondernemers. Vanuit deze samenwerking zijn in de afgelopen jaren veel ondernemers geadviseerd en begeleid door de ervaren adviseurs van OKB. Zowel tijdens het spreekuur op het gemeentehuis of in een begeleidingstraject van zes maanden. In deze onzekere tijd, waar veel ondernemers in de problemen zijn gekomen door de lockdown en sluitingen, is het van groot belang dat gemeenten via deze samenwerking ondernemers maximaal ondersteunen. In het afgelopen jaar hebben veel ondernemers die door de coronacrisis zijn getroffen geprofiteerd van de expertise van de adviseurs van OKB. Hierdoor zijn diverse bedrijven overeind gehouden of geholpen bij het oplossen van hun problemen. Zo wordt een prima bijdrage geleverd aan de ondersteuning en ontwikkeling van ondernemers in de gemeenten in West-Brabant.

ZZP’ers en startende ondernemers

Annemarie Timmermans, gedragsveiligheidsdeskundige van haar bedrijf Camina: “Mijn advies aan ondernemers: als je zzp’er of startende ondernemer bent wees dan blij dat het OKB er is. En maak er dankbaar gebruik van. Als je nooit ondernemer bent geweest en het van huis uit niet hebt meegekregen is het zinvol om een adviseur van het OKB in te schakelen”.

Over het OKB

Ondernemers die hulp zoeken kunnen via 088 1717920, of via team-westbrabant@ondernemersklankbord.nl een afspraak maken voor een gesprek met een adviseur van het OKB. Zij helpen al 40 jaar MKB-ondernemers. In een klankbordtraject van zes maanden krijgen ondernemers persoonlijke begeleiding door een adviseur. Op dit moment helpen zij gratis dankzij ondersteuning van het ministerie van economische zaken.

De mensen van Team West Brabant die voor coachende en adviserende werkzaamheden worden ingezet zijn ervaren, gemotiveerde en enthousiaste adviseurs, zoals oud- ondernemers, mensen die in het management van grote bedrijven hebben gewerkt, of specialisten zoals juristen, accountants.