Aanslag lokale belastingen 2021

Geplaatst: 15-2-2021

Eind februari valt de jaarlijkse aanslag voor de gemeentelijke- en waterschapsbelastingen weer op de mat of in uw berichtenbox van de overheid. Op de brief staat ook de WOZ- waarde van onroerende zaken die u huurt of op uw naam staan, bijvoorbeeld een woning, grond of bedrijfspand. Een belangrijk document!

De Belastingsamenwerking West Brabant (BWB) stelt namens de gemeente de waarde van een onroerende zaak vast: de zogenoemde WOZ-waarde (Waardering Onroerende Zaken). Het gaat dan om de geschatte marktwaarde op 1 januari van het vorige jaar. Die waarde bepalen we niet zomaar. We kijken bijvoorbeeld naar verkoopcijfers en kenmerken van een woning zoals ligging, onderhoud en oppervlakte. Houdt er rekening mee dat het afgelopen jaar de WOZ-waarden in heel Nederland behoorlijk zijn gestegen. De landelijke Waarderingskamer houdt er toezicht op of de waardebepaling op een juiste en objectieve manier plaatsvindt.

Belangrijk

De WOZ-waarde is belangrijk. De gemeente gebruikt die waarde namelijk voor de vaststelling van de aanslagen onroerendezaakbelastingen (OZB). Maar ook de Belastingdienst (inkomstenbelasting) en waterschappen (waterschapsomslag) maken er gebruik van.  

Controleer gratis uw WOZ-waarde of bel met de taxateur!

Via www.wozwaardeloket.nl vergelijkt u eenvoudig de WOZ-waarde van uw woning met woningen uit uw straat. Heeft u vragen over de WOZ, bel dan met (076) 529 83 00. Of plan een terugbelverzoek in met de taxateur via bwbrabant.nl/over-woz

Corona geen effect op WOZ-waarden

Corona maatregelen hebben een grote impact op de Nederlandse economie. Toch laat de woningmarkt zien dat corona nauwelijks invloed heeft op de WOZ-waarden. Meer informatie hierover leest u op de website van de Waarderingskamer

Aanslag liever digitaal ontvangen?

U kunt zich aanmelden voor de digitale aanslag van de BWB op www.mijn.overheid.nl met uw DigiD-code. Kies dit bij ‘Instellingen’ onder ‘Samenwerkingsverbanden voor Belastingsamenwerking West-Brabant.’ U krijgt dan de volgende aanslag voor de lokale belastingen in uw (digitale) Berichtenbox. 

Vragen?

Kijk voor meer informatie op bwbrabant.nl of bel met de BWB via telefoonnummer (076) 529 83 00. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur.