Deze week worden er in gemeente Moerdijk geen huisvuilcontainers geleegd

Geplaatst: 8-2-2021

Net als in veel andere gemeenten in het land hebben we in Moerdijk, in overleg met Afvalservice Breda, moeten besluiten om, vanwege de vele sneeuw en gladheid, het huisvuil (de containers) deze hele week niet aan huis in te zamelen. Voor de veiligheid van de medewerkers en alle andere weggebruikers.

Er wordt geprobeerd zoveel mogelijk wel de ondergrondse containers te legen. Deze locaties zijn vaak beter en veiliger te bereiken. Rondom de containers wordt momenteel zout gestrooid, zodat inwoners er goed bij kunnen.

Grof huishoudelijk afval

Afvalservice Breda probeert a.s. woensdag wel het aangemelde grofvuil op te halen. De plaatsen waar ze alsnog niet goed bij kunnen, daar haalt de buitendienst van gemeente Moerdijk het grofvuil later op.

Inzameldagen

De inzameldagen voor gft, plastic en papier zoals ze voor deze week in de AfvalWijzer staan, blijven automatisch staan en kunnen niet worden gewijzigd. Maar die kloppen dus niet voor deze week. De eerstvolgende inzameldag mogen inwoners, indien nodig, afval dat niet in de container past ernaast zetten, zoals een zak plastic afval of karton. Zodra het winterweer het toelaat, bekijken we of er inhaalroutes mogelijk zijn. 

Milieustraat

Morgen, dinsdag 9 februari, is de milieustraat weer toegankelijk.

De ontwikkelingen zijn te volgen via de website van de gemeente, de AfvalWijzer en de social mediakanalen.