Start zoektocht naar nieuwe burgemeester

Geplaatst: 12-1-2021

Moerdijk zoekt een betrokken en daadkrachtige burgemeester. Dat blijkt uit de profielschets die de gemeenteraad op 12 januari aanbood aan de commissaris van de Koning.

Omdat de gemeenteraad de mening van inwoners heel waardevol vindt, is onderzoek gedaan. Ruim 1.000 reacties ontvingen we van inwoners, bedrijven, verenigingen en stichtingen. Mede op basis van het onderzoek, heeft de gemeenteraad de profielschets gemaakt. In de profielschets staat welke kwaliteiten de nieuwe burgemeester bij voorkeur moet hebben. Met het overhandigen van de profielschets aan de commissaris van de Koning, is het echte zoeken gestart.

Eind april stelt de gemeenteraad in een besloten raadsvergadering de eerste en tweede voorkeurskandidaat vast. Direct aansluitend volgt een openbare vergadering, waarin de raad bekendmaakt wie wordt voorgedragen. Die aanbeveling gaat naar de minister. Na een gesprek met de minister en de nodige onderzoeken volgt de benoeming. De Koning moet die bekrachtigen. Als het Koninklijk Besluit binnen is, is de benoeming formeel een feit. Vervolgens wordt de nieuwe burgemeester tijdens een bijzondere en feestelijke raadsvergadering geïnstalleerd en door de commissaris van de Koning beëindigd. De gemeenteraad hoopt dat dit medio juni het geval is. Wethouder Schoneveld zal vanaf 1 juni tot aan de installatie van de nieuwe burgemeester de honneurs waarnemen.

Lees hier de volledige profielschets en bekijk de film.