Wethouder Brummans roept inwoners met koophuis op hun waardebon in te zetten

Geplaatst: 14-1-2021

Inwoners met een koophuis kunnen binnenkort weer een brief verwachten van Désirée Brummans, wethouder Duurzaamheid. In de brief herinnert ze hen aan het inzetten van de gratis waardebon die ze afgelopen najaar ontvingen. Daarmee kunnen huiseigenaren voor €70 aan energiebesparende producten aanschaffen, zoals ledlampen of een besparende douchekop.

Dat kan nu ook zonder dat inwoners het bedrag zelf hoeven voor te schieten. Sinds de start van de actie in oktober hebben ruim 800 inwoners de waardebon al verzilverd, Désirée Brummans: “Er is nog ruim €200.000 die we kunnen uitgeven aan energiebesparende producten, dus ik zou zeggen: maak er gebruik van!”

Op winstuitjewoning.nl/moerdijk kunnen huiseigenaren de waardebon, die nogmaals wordt bijgesloten bij de herinneringsbrief, inwisselen voor een energiebespaarbox of losse energiebesparende producten. Désirée Brummans wijst op het gemak van de actie: “Het handige is dat inwoners de waardebon direct met de persoonlijke code kunnen verzilveren. Vooraf betalen hoeft niet, dus het is heel gemakkelijk. En de producten worden vervolgens gratis thuisgestuurd.”

Zelf kopen kan ook

“Natuurlijk kunnen inwoners ook producten kopen in een (lokale) winkel, zodra dat weer kan, of webshop naar keuze. De aankoopbewijzen kunnen dan via de website worden gedeclareerd.”, voegt Brummans toe. De actie geldt nog voor aankopen tot en met 31 maart 2021. 

Investeringen tot nu toe

De gemeente Moerdijk helpt haar inwoners graag aan een lagere energierekening en meer wooncomfort. Daarom werd in april vorig jaar al een grootschalige inkoopactie georganiseerd voor onder meer zonnepanelen en woningisolatie, waarvan bijna 1000 inwoners gebruik maakten. Inwoners hebben met deze beide acties reeds voor 800.000 euro geïnvesteerd aan energiebesparende middelen, waarvan 734.000 voor de inkoopactie.