Verkeerseilandjes als proef om verkeersproblematiek Noordlangeweg Willemstad op te lossen

Geplaatst: 16-6-2021

De gemeente Moerdijk plaatst binnenkort een aantal verkeerseilandjes op de Noordlangeweg in Willemstad. Het gaat om een proef: op deze manier hoopt de gemeente dat er minder hard gereden wordt én dat geluidsoverlast wordt verminderd.

Afgelopen jaren is in overleg met inwoners en leden van de stadstafel al gezocht naar een oplossing van de verkeersproblematiek op de Noordlangeweg, en dan met name het gedeelte tussen de Hogeweg en het Steenpad. Eerder werden bijvoorbeeld al verkeersdrempels geplaatst, maar omdat die zorgden voor trillingen in een aantal woningen in de omgeving zijn die verwijderd.

“Minder hard rijden én geen trillingen veroorzaken”

“Omdat we zagen dat de verkeersdrempels er wel degelijk voor zorgden dat het verkeer minder hard ging rijden hebben we gezocht naar een soortgelijke oplossing die hopelijk hetzelfde resultaat heeft, én die geen trillingen veroorzaakt”, legt wethouder Danny Dingemans uit. “Daarom plaatsen we als proef een aantal verkeerseilandjes. We gaan met metingen kijken of ze effect hebben en samen met inwoners en de stadstafel zullen we dan later evalueren of het een succes is. Voordeel van deze eilandjes is dat ze makkelijk te plaatsen zijn en ook weer makkelijk weg te halen, in het geval dat we niet tevreden zijn.”