Storing op Nederlandse identiteitskaarten uitgegeven tussen 4 januari en 17 maart 2021

Geplaatst: 29-3-2021

Op de identiteitskaart zit sinds 4 januari 2021 een inlogfunctie die via DigiD geactiveerd kan worden. Helaas hebben we gemerkt dat er na het aanzetten van de inlogfunctie een storing in de chip ontstaat. Hierdoor kan het voorkomen dat de ID-kaart met een documentscanner niet goed wordt uitgelezen. Bijvoorbeeld bij een bank of ziekenhuis als hier gebruik wordt gemaakt van een documentscanner.

Om te voorkomen dat er veel mensen met deze storing te maken zouden krijgen heeft de Rijksoverheid de mogelijkheid om de inlogfunctie te activeren tijdelijk uitgezet.

Deze storing doet zich niet voor met de paspoorten, het gaat dus enkel en alleen om de Nederlandse identiteitskaarten MODEL 012 met een afgiftedatum tussen 4 januari 2021 en 17 maart 2021.

Mensen worden geïnformeerd

Vanaf 25 maart ontvangt iedereen met een identiteitskaart MODEL 012 met een afgiftedatum tussen 4 januari 2021 en 17 maart 2021 een brief, waarin zij over deze storing worden geïnformeerd en wat ze kunnen doen.

Meer informatie is te vinden in de veel gestelde vragen en antwoorden op de website van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens