Denk mee over de route naar een aardgasvrij Moerdijk

Geplaatst: 10-5-2021

Nederland gaat uiterlijk in 2050 van het aardgas af. Ook in Moerdijk gaan we daarmee aan de slag. Daarvoor maken we een plan: de Transitievisie Warmte. We brengen per wijk de alternatieven voor aardgas in kaart. Hoe kunt u aardgasvrij wonen? Ook kijken we waar en hoe we het beste kunnen beginnen. Moet u uw woning eerst isoleren of bent u al klaar voor de overstap? Natuurlijk moet het voor iedereen haalbaar en betaalbaar zijn. Ook nemen we er genoeg tijd voor. Zo zorgen we dat iedereen kan meedoen.

Uw mening telt

De afgelopen tijd hebben al veel inwoners meegedacht. Afgelopen najaar was er een vragenlijst en een informatiebijeenkomst. Ook denken inwoners kritisch mee in de meedenkgroep. Daar is uitgekomen dat het belangrijk is uw woning eerst goed te isoleren voordat u van het aardgas afgaat. Als uw woning al goed is geïsoleerd kunt u overwegen aan de slag te gaan met een (hybride) warmtepomp.

Vragenlijst en informatiebijeenkomst

We zijn benieuwd naar uw behoefte voordat we het plan afronden. Daarom is er nu een tweede vragenlijst en een tweede informatiebijeenkomst. Daarna gaat het plan naar de gemeenteraad. Die heeft het laatste woord.

Meedoen aan de tweede vragenlijst kan via www.moerdijk.nl/aardgasvrij. U kunt de enquête invullen tot 31 mei.

De tweede informatiebijeenkomst vindt online plaats op maandag 14 juni van 19.30 tot 21.00 uur. Dan presenteren we de uitkomsten van de tweede vragenlijst en de voorlopige route richting een aardgasvrij Moerdijk. Aanmelden kan via www.moerdijk.nl/aardgasvrij. Vóór de bijeenkomst ontvangt u per e-mail een uitnodiging met link.