Van zuiver drinkwater tot wateroverlast door hoosbuien: we hebben er allemaal mee te maken

Geplaatst: 11-5-2021

Hoe hoog kan bij een overstroming het water in Moerdijk komen en wat kan ik dan doen? Wat kan ik doen om bij zware regenval waterschade in huis te voorkomen? Maar ook: hoe kan ik thuis makkelijk zuiniger met water omgaan? En hoeveel water heeft m’n lichaam dagelijks nodig? Het komt allemaal aan bod tijdens de ‘Week van ons Water’, van 14 tot 24 mei. 

De ‘Week van ons Water’ is een initiatief van Brabant Water en een aantal Brabantse gemeenten, waaronder Moerdijk. Tussen 14 en 24 mei wordt water in al z’n facetten met allerlei activiteiten op een frisse en interessante manier onder de aandacht gebracht van jong en oud(er). Op www.weekvanonswaterinbrabant.nl leest u alle informatie en tips over bijvoorbeeld water in en om huis en tuin en klimaatverandering en water. 

“We willen allemaal dat het in orde is”

“Water is altijd en op allerlei manieren verbonden met onszelf en onze omgeving, maar daar zijn we ons niet altijd van bewust”, vertelt wethouder Désirée Brummans. “Of het nu gaat om zuiver drinkwater, waterrecreatie of zorgen dat we in Moerdijk bestand zijn tegen wateroverlast door hoosbuien: we hebben er allemaal mee te maken. En we willen allemaal dat het in orde is. Daar kunnen we ook allemaal iets aan doen, wij als gemeente, maar ook elke inwoner en elk huishouden zelf.”

Check daarom deze ‘Week van ons Water’ de website voor behalve de tips en informatie ook twee ‘spetterende reportages’: filmpjes over de haven van Zevenbergen en biodiversiteit. Maar ook voor een online waterquiz en speciale ‘waterproefjes’. Op alle basisscholen in Moerdijk zijn bovendien twee (voorlees)boeken van Beer en Staartje uitgedeeld. Hierin laten hoofdpersonen Beer en Staartje kinderen zien wat er allemaal wordt gedaan om droge voeten en schoon water te houden. 

Meer weten over de ‘Week van ons Water’? www.weekvanonswaterinbrabant.nl 
Meer weten over water en Moerdijk? moerdijk.nl/waterloket