Einde crisisnoodopvang Lindonk

Geplaatst: 6-10-2022

Na ruim tien weken kwam er op 1 oktober een einde aan de crisisnoodopvang van vluchtelingen in de sporthal de Lindonk in Zevenbergen. De tijdelijke bewoners van de sporthal hebben inmiddels hun intrek genomen in een tijdelijke opvanglocatie in Rucphen. Rond half oktober is de Lindonk weer gereed voor normaal gebruik.

Sinds dinsdag 19 juli 2022 was sporthal de Lindonk ingericht als crisisnoodopvang voor ongeveer 90 vluchtelingen om zo de druk in Ter Apel te verlagen. De afgelopen tien weken heeft Moerdijk gemiddeld zo’n 80 vluchtelingen onderdak kunnen bieden. Het ging met name om mensen uit Iran, Georgië, Eritrea, Moldavië, Jemen en Syrië. Zowel gezinnen met kinderen als alleenreizigers.

Terugblik

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke: “Mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers uit onze eigen gemeente, de exploitant van de sporthal, lokale organisaties, het Rode Kruis en betrokken omwonenden hebben we dit met elkaar kunnen doen. Er zijn veel activiteiten georganiseerd. Zowel binnen als buiten de Linkdonk. Ook was er wekelijks Nederlandse les. Wij willen iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd daarvoor heel hartelijk bedanken.”

Einde opvang

Wethouder Blom vervolgt: “Zoals we in juli al hebben aangekondigd, was 1 oktober de einddatum voor de opvang in de Lindonk. Als gemeente hebben we zo ons steentje bijgedragen om de druk in Ter Apel te verlagen. Het is fijn dat de kinderen, ondanks het sluiten van de Lindonk, toch op basisschool de Boemerang kunnen blijven. De gemeente Rucphen gaat ervoor zorgen dat ze vervoerd worden tussen Zevenbergen en Rucphen.”

Gebruik Lindonk

De komende week wordt de Lindonk weer in de oude staat hersteld. Vanaf circa half oktober is de tennishal weer gereed voor gebruik.