Belastingdienst informeert ondernemers over bijzonder uitstel

Geplaatst: 11-4-2023

De coronaperiode is voor veel ondermens een zware tijd geweest. Ook financieel. Ben jij een ondernemer die gebruik heeft gemaakt van het bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis? Dan kun je in april 2023 een bericht verwachten van de Belastingdienst, bestaande uit een schuldenoverzicht en bijbehorend informatieblad.

Dit overzicht stuurt de Belastingdienst naar zowel de ondernemers die alle betalingen hebben voldaan als de ondernemers met een betaalachterstand. In dit schuldenoverzicht is ook af te lezen welke belastingaanslagen nog voldaan dienen te worden. Indien van toepassing, staat hier ook een overzicht van welke toeslagen jij als ondernemer nog moet terugbetalen.

Moeite om aan je betalingsverplichting te voldoen? Zoek hulp bij je gemeente

Het kan zijn dat jij als ondernemer achterloopt met het aflossen van het bijzonder uitstel en/of de lopende verplichtingen vanaf 1 oktober. Je loopt hierbij het risico dat de regeling wordt ingetrokken. Als je moeite hebt met het voldoen aan de betalingsverplichting, aarzel dan niet en trek tijdig aan de bel bij de gemeente. De gemeente kijkt dan samen naar jou naar mogelijkheden en oplossingen.

Specialisten die jou verder helpen

Op het online platform De6voorOndernemers vind je een overzicht van diverse specialisten die jou als ondernemer verder kunnen helpen. Juist ook wanneer je als ondernemer tegen financiële uitdagingen aanloopt. Ga naar de website van De6voorOndernemers en vul je een korte vragenlijst in. Zo zie je precies welke specialist bij jouw vraag past. Als ondernemer sta je er niet alleen voor. Maak gebruik van de mogelijkheden.