Bereikbaarheid Port of Moerdijk tijdens werkzaamheden

Geplaatst: 11-4-2023

Verder praten over de bereikbaarheid van Port of Moerdijk tijdens de werkzaamheden aan de Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel

Dit jaar zijn de Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel meerdere weken afgesloten voor groot onderhoud. Dat heeft impact op je organisatie, medewerkers, leveranciers en bezoekers. Op 8 maart en 5 april kwamen diverse Moerdijkse bedrijven op uitnodiging van het Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN) voor een lunchbijeenkomst bij elkaar om te horen over de impact van deze werkzaamheden én spraken we met elkaar welke maatregelen bedrijven zelf kunnen nemen.

Na een kort ‘opfrispraatje’ over de werkzaamheden aan de brug en de tunnel en een terugblik op de vorige bijeenkomst, was het doel deze keer om “gezamenlijk tot concrete acties te komen om de bereikbaarheid van dit gebied zo optimaal mogelijk te houden”, aldus Annemieke Putters namens BMN en Jacco de Gast namens gemeente Moerdijk. Jacco de Gast benadrukte nogmaals het belang van samenwerking tussen de verschillende partijen. “We kunnen en gaan dit probleem helaas niet voor jullie oplossen. We hebben input van jullie nodig om samen vraag en aanbod bij elkaar te laten komen en de overlast van de afsluiting zo minimaal te laten zijn”.

Tijdens de bijeenkomst passeerden verschillende opties de revue om de bereikbaarheid voor het Havengebied zo optimaal mogelijk te houden voor woon-/werkverkeer. Zo wordt in de komende periode onderzocht welke concrete mogelijkheden er zijn om pendelbussen in te zetten vanaf een bepaalde locatie, eventueel in combinatie met deelfietsen. Daarnaast wordt onderzocht in hoeverre het voor bedrijven haalbaar is om gebruik te maken van een Carpool-App en of het gebruik van deelscooters een haalbare optie is. Voor wat betreft de voortgang van deze verschillende opties houden we u afzonderlijk op de hoogte.

We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst en willen de Moerdijkse bedrijven die er waren bedanken voor hun komst!