Glasdeeltjes in buitengebied Zevenbergen na brand Etten-Leur

Geplaatst: 10-4-2023

Bij een grote brand op tweede paasdag bij Axell Logistics in Etten-Leur zijn stukjes glas vrijgekomen. Deze deeltjes liggen in het buitengebied tussen Etten-Leur en Zevenbergen. Wees daarop alert als u in het gebied tussen Zevenbergen en Etten-Leur komt.

De glasdeeltjes komen van zonnepanelen die op het dak van het bedrijf lagen. Volgens de informatie van de Veiligheidsregio zijn de deeltjes verspreid richting Zevenbergen, maar hebben ze de woonwijken niet bereikt. Zie de kaart onder dit bericht.

Bij het restafval

Wees in het buitengebied aan de Etten-Leurse kant van Zevenbergen alert dat er (scherpe) glasdeeltjes kunnen liggen. Pas in dit gebied extra goed op met kinderen of huisdieren. Vindt u een stukje glas, dan kunt u dit met handschoenen oppakken en bij het restafval gooien.

De Veiligheidsregio adviseert boeren in het gebied om dieren tijdelijk op stal te zetten en het opgekuilde dierenvoer goed te inspecteren op mogelijke glasdeeltjes.

Heeft u vermoedelijk deeltjes van de brand gevonden?

Maak dan een melding via ons meldingsformulier. Bij het maken van deze melding is het belangrijk dat je bij het onderwerp ‘overige’ invult. Vergeet ook niet om het adres waar je deeltjes hebt gevonden door te geven en bij bestanden een foto van de deeltjes toe te voegen. De melding wordt behandeld door de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant.

Meer informatie

Actuele berichten over de nasleep van de brand staan op de website van de gemeente Etten-Leur onder de button ‘Updates over brand’.

De laatste stand van zaken vanuit de Veiligheidsregio kunt u lezen op de website van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Bel dan naar het algemene nummer van de gemeente Etten-Leur: 14076.

Kaart glasdeeltjes