Het kan weer ... appen met de gemeente!

Geplaatst: 17-4-2023

Snel even via WhatsApp een vraag naar de gemeente sturen? Vanaf maandag 17 april kunnen inwoners en ondernemers van Moerdijk weer van deze mogelijkheid gebruikmaken. Een appje met een vraag naar +31 6 81 02 01 88 wordt dan binnen 24 uur op werkdagen beantwoord.

Moerdijk stopte een paar jaar geleden – net als een groot aantal andere Nederlandse gemeenten - noodgedwongen met de WhatsApp-service. Reden: WhatsApp stelde een speciaal zakelijke versie verplicht voor gebruik door lokale overheden (gemeenten), en die was nog niet beschikbaar. Inmiddels is die WhatsApp-variant er wel en dus kan Moerdijk de service weer aanbieden.

"Makkelijk, direct en snel"

“Blij dat het weer kan, want inwoners en ondernemers maakten er vaak gebruik van”, vertelt wethouder Bennie Blom. “Toen we de WhatsApp-service nog boden kwam ruim 40% van de berichten die we via social media ontvingen hier binnen. Die appjes gingen in de meeste gevallen over praktische zaken, zoals ‘hoe vraag ik iets aan?’, ‘hoe doe ik een melding?’ of ‘waar kan ik meer informatie vinden?’. Overigens lag het aantal telefoontjes dat we kregen met soortgelijke vragen veel hoger. Dat is in de afgelopen periode toen men niet met ons kon appen nog steeds een mogelijkheid geweest om die vragen te kunnen stellen. Maar gelukkig is WhatsApp nu ook weer een optie. Want het is gewoon makkelijk, direct en snel.”

Hoe werkt het?

Moerdijk is per WhatsApp te bereiken op +31 6 81 02 01 88, van maandag tot en met vrijdag, binnen de openingstijden. Vragen die op buiten die tijdstippen binnenkomen worden binnen 24 uur op werkdagen beantwoord. De appservice is niet bedoeld voor spoedmeldingen: die doet men via telefoonnummer 14 0168. Het is ook niet mogelijk om met het WhatsApp-nummer te bellen of sms-en. Wie een vraag appt waarbij privacygevoelige informatie komt kijken wordt begeleid naar een ander ‘kanaal’, waar medewerkers deze volgens de geldende veiligheidseisen kunnen beantwoorden.

De gebruiksregels voor Whatsapp leest u op onze website

Op welke manieren kunnen inwoners en ondernemers contact opnemen met de gemeente Moerdijk?

  • Via onze website (mogelijkheid om te chatten met een medewerker, een contactformulier invullen, of een formulier met verzoek om terug te bellen invullen)
  • Facebook: GemeenteMoerdijk
  • Email: info@moerdijk.nl
  • Telefonisch: 14 0168
  • Post: Postbus 4, 4760 AA Zevenbergen

Een melding doen? Bijvoorbeeld over een kapotte straatlantaarn of afval op straat. Dat kan via: moerdijk.nl/melden of de BuitenBeter-app.