Ondernemersontbijt Moerdijk 2023: het onmogelijke is mogelijk!

Geplaatst: 6-4-2023

We kunnen terugkijken op een inspirerend 14e Moerdijks Ondernemersontbijt met circa 150 ondernemers en gastspreker Eric van 't Zelfde!

Danny Dingemans opende vanochtend het ontbijt. “Voor kinderen in onder andere het voortgezet onderwijs kan de maatschappij van nu best ingewikkeld zijn. Hoe denken zij, wat hebben ze nodig en hoe zorgen onze Moerdijkse ondernemers ervoor dat onze huidige en toekomstige medewerkers het beste uit zichzelf halen en in hun kracht staan”, vertelde wethouder Danny Dingemans.

In de lezing 'Impossible is Nothing', gebaseerd op de bestseller Superschool, vertelde Eric van ‘t Zelfde tijdens het ontbijt wat een hecht team van leerkrachten voor elkaar kan krijgen voor leerlingen en hoe belangrijk zij zijn voor de toekomst van deze leerlingen. Eric is misschien wel de bekendste schooldirecteur in Nederland. Hij transformeerde zijn Rotterdamse achterstandsschool, het Hugo de Groot, in vijf jaar van één van de slechtste scholen naar één van de beste scholen van Nederland.

Waarbij in zijn persoonlijk verhaal de boodschap is dat het onmogelijke mogelijk is. Het gaat onder andere om teamwork met goed personeel, minder regels, relatie brengt prestatie, wees geen omstander en doe het met een glimlach! Een directie bouwt geen goede school, maar je bouwt een team en dit team bouwt de school. Succes ligt aldus Eric in de bedoeling. Leiderschap is IQ, EQ en Accu!