Oude Mariaschool behouden als woonruimte: Langeweg juicht!

Geplaatst: 24-4-2023

Langeweg heeft iets bijzonders te vieren: de oude Mariaschool is omgetoverd tot prachtige nieuwe appartementen! Het behoud van het historische gebouw zorgt voor veel enthousiasme onder de inwoners en biedt niet alleen meer woonruimte, maar ook kansen voor een actiever verenigingsleven.

Langeweg heeft er 8 nieuwe appartementen bij in de prachtig gerenoveerde oude Mariaschool en de inwoners zijn enthousiast! Het beeldbepalende gebouw is behouden gebleven en wordt nu efficiënt benut als woonruimte. "Dit initiatief zorgt niet alleen voor meer inwoners in Langeweg, maar ook voor actievere deelname aan het verenigingsleven,” aldus Bart van Gils, namens de wijkvereniging.

Nóg meer bouwactiviteiten in Langeweg

Wethouder Danny Dingemans is verheugd dat de school aan de buitenkant in originele staat is behouden en meldt dat er later dit jaar nog meer bouwactiviteiten gaan plaatsvinden in Langeweg. "Na de bouwvakvakantie start de bouw van 15 woningen aan de wethouder Trompersstraat.”

Eigenaar en vastgoedontwikkelaar Herman Metter is blij met de reacties en noemt de dag bijzonder. Na de onthulling van het naambordje "Mariaschool", met daaronder de naam van de stichter Pater Antoninus (een minderbroeder kapucijn) was het tijd voor een feestje, inclusief fanfare.