Praktisch verkeersexamen in Zevenbergen

Geplaatst: 17-4-2023

Een spannende dag voor 266 Moerdijkse leerlingen afgelopen vrijdag! Het was de dag van het praktisch verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland (VVN) in Zevenbergen waar 11 Moerdijkse basisscholen uit Klundert, Standdaarbuiten, Zevenbergen en Zevenbergschen Hoek aan mee deden.

Om 08.30 uur stonden de eerste deelnemers al aan de start. Wethouder Danny Dingemans heeft met de leerlingen gesproken over het belang van veilig verkeersgedrag. Veel leerlingen gaven aan flink geoefend te hebben. Na een uitleg van de VVN-vrijwilligers mochten zij op pad. Uiteraard met gelukwensen van de wethouder en luide aanmoedigingen van klasgenoten en docenten. Tijdens het praktijkexamen lieten de kinderen zien dat ze veilig op de fiets door het verkeer kunnen. De route bevatte allerlei verkeerssituaties, zoals kruisingen, rotondes en verkeerslichten. Op diverse locaties tijdens de route hielden ouders en buurtpreventisten nauwgezet in de gaten hoe de kinderen zich gedroegen. We mogen trots zijn, want alle kinderen die hebben deelgenomen aan het verkeersexamen in Zevenbergen zijn geslaagd. Van harte gefeliciteerd 🥳!

De lokale afdeling van VVN organiseert jaarlijks verschillende activiteiten. Hierbij staat verkeersveilig weggedrag voorop. Daarnaast levert VVN input voor plannen van de gemeente. De organisatie kan hierbij de hulp van nieuwe vrijwilligers goed gebruiken. Belangstellenden kunnen contact opnemen via vvv.afdeling.moerdijk@live.nl.