A29: weekend- en nachtafsluitingen Haringvlietbrug september 2023

Geplaatst: 1-9-2023

In september is de Haringvlietbrug (A29) 1 weekend en 13 nachten dicht in beide richtingen voor al het wegverkeer (waarvan 3 reservenachten). Ook de parallelbaan is dan afgesloten. De afsluitingen zijn noodzakelijk voor de laatste stappen van de renovatie van de brug: het testen van de technische systemen voor de bediening, besturing en bewaking en voor het afstellen van het bewegingswerk van de nieuwe brugklep. Na de testen kan de brug worden gecertificeerd en in het najaar van 2023 weer worden geopend voor de hoge scheepvaart.

Weekendafsluiting Haringvlietbrug 8 t/m 11 september

Van vrijdag 8 september 22.00 uur tot maandag 11 september 05.00 uur is de brug inclusief parallelbaan een heel weekend dicht voor al het verkeer in beide richtingen. Het autoverkeer wordt omgeleid via de A16 (Moerdijkbrug) of de N57 (Haringvlietdam). Connexxion en Arriva passen waar nodig hun dienstregelingen aan.

Tijdens de weekendafsluiting in september vaart op zaterdag 9 september en zondag 10 september weer de veerpont voor (brom)fietsers en voetgangers. De pont is gratis. De pont voor landbouwverkeer vaart dit weekend niet. Aan de zuidkant vertrekt de pont bij recreatiegebied Hellegatsplein vlakbij de trailerhelling en horecagelegenheid De Banaan. Aan de noordkant vertrekt de pont vanaf het oostelijke strandje bij horecagelegenheid Summer Beach Numansdorp naast de brug. In dat weekend rijdt ook de pendelbus weer tussen recreatiegebied De Banaan en de halte Willemstad (busstation Steenpad), Helwijk (bushalte Steenpad) en carpoolplaats (Sluispad Zuid) Willemstad. Meer informatie op de website van Rijkswaterstaat (https://www.rijkswaterstaat.nl) bij wegen, projectenoverzicht A29, renovatie Haringvlietbrug beweegbare deel en dan ponten.

Nachtafsluitingen Haringvlietbrug periode 4 t/m 27 september

De nachtafsluitingen van de Haringvlietbrug inclusief parallelbaan zijn doordeweeks (van maandag tot en met donderdag) steeds van 22.00 uur ’s avonds tot 05.00 uur de volgende ochtend op de volgende data:

  • Maandag 4 t/m donderdag 7 september
  • Maandag 11 t/m donderdag 14 september
  • Maandag 18 en dinsdag 19 september
  • Reservenachten: woensdag 20, dinsdag 26 en woensdag 27 september worden alleen ingezet wanneer dat nodig is.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Rijkswaterstaat