Na regen komt zonneschijn…. en onkruid

Geplaatst: 10-8-2023

Foto door Marcel Otterspeer

De gemeente verwijdert onkruid in onze mooie gemeente meerdere keren per jaar. Hoe vaak is afhankelijk van de groeisnelheid en het weer. In de gemeente Moerdijk is besloten dat er altijd wat onkruid aanwezig mag zijn.

Maar het natte weer van de afgelopen weken en de aankomende verwachte zonnige dagen gaan de komende weken zorgen voor een groeispurt van het onkruid. Samen met onze aannemer, Moerdijk Beheer(T), werken we aan een zo efficiënt mogelijk manier om het onkruid te beheersen. Deze huidige weersomstandigheden waarin onkruiden het prima naar hun zin hebben, is dit een uitdaging. Ziet u dat spontane beplanting voor een gevaarlijke situatie zorgt, bijvoorbeeld omdat het zicht op een kruising wordt weggenomen? Of kan bijvoorbeeld een trottoir of speelplek niet meer gebruikt worden zoals het hoort? 

Maak dan graag een melding via de BuitenBeterApp. Plaatsen waar het onkruid flink groeit en bloeit, maar niet voor ongemakkelijke of gevaarlijke situaties zorgt, worden meegenomen in het regulier onderhoud. We willen u vriendelijk vragen hier geen melding van te maken, omdat deze plekken al in beeld zijn. We vragen begrip en geduld voor het aanwezig zijn van tijdelijk meer onkruid dan dat u van ons gewend bent.