Moerdijk voor Elkaar

Geplaatst: 11-12-2023

Moerdijk voor Elkaar, hét platform voor vrijwilligers waar verenigingen, organisaties, stichtingen en inwoners elkaar vinden. Wil jij vrijwilligerswerk doen in Moerdijk, maar weet je niet waar? Het nieuwe platform dat afgelopen week is gelanceerd verzamelt alle hulpvragen en aanbod bij jou in de buurt. Zo kun je snel aan de slag met iets wat past bij jouw agenda, interesse en talent.

Nationale dag van de vrijwilliger

Op donderdag 7 december op de nationale dag van de vrijwilliger hebben Surplus en gemeente al onze vrijwilligers in het zonnetje gezet! Mede dankzij de inzet van alle Moerdijkse vrijwilligers kunnen onder andere verenigingen draaien, is er in de woonzorgcentra's extra tijd voor leuke dingen, kunnen er op scholen leuke activiteiten plaats vinden en krijgen vluchtelingen helpende handjes om hier te 'landen'. Deze mensen maken Moerdijk!

Moerdijk voor Elkaar

Daarnaast was op deze speciale dag de lancering van het online platform Moerdijk voor Elkaar. Vol enthousiasme schreven de eerste verenigingen en vrijwilligers zich in! Bij Moerdijk voor Elkaar kun je terecht voor een hulpvraag en aanbod. Je kunt er online je hulpvraag stellen en een antwoord vinden bij jou in de buurt. En ook als je zelf graag een bijdrage wilt leveren, kan je hier terecht voor allerlei soorten vrijwilligerswerk. Maar ook voor allerlei informatie over de diverse Moerdijkse woonplaatsen: wat er te doen is, cursussen en trainingen.

Wethouder Pauline Joosten: "Ik ben er van overtuigd dat er luisteraars, regelaars, vooruitkijkers, gangmakers, verbinders, steunpilaren, doeners en beslissers zijn die best iets voor een ander willen betekenen, maar de stap nog niet hebben gezet om daar iets mee te doen. Anderzijds zijn er ook inwoners die enorm geholpen zouden zijn met de inzet van een vrijwilliger. Om de vraag en het aanbod matchend te maken is er de website Moerdijk voor Elkaar. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!"