Gemeente Moerdijk contracteert drie ingenieursbureaus

Geplaatst: 7-12-2023

De gemeente Moerdijk gaat de komende jaren samenwerken met drie ingenieursbureaus. Vandaag werd de overeenkomst met de bureaus Den Boer CCI, Roelofs Advies en Ontwerp en Verhoeve & Faber bekrachtigd. Dankzij de samenwerking met deze bureaus kunnen projecten efficiënter en kwalitatiever worden gerealiseerd.

Bij allerlei projecten die een gemeente uitvoert, is ingenieurswerk nodig. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerp van een nieuw fietspad, een bodemonderzoek voor een nieuwe woonwijk of het opstellen van een complex contract. Voor kennis die de gemeente zelf niet in huis heeft, wordt expertise ingehuurd.

Tijds-kwaliteitswinst

Een geschikt ingenieursbureau vinden kost tijd. Doordat de gemeente Moerdijk nu drie adequate bureaus in de startblokken heeft staan, kan meteen het juiste bureau worden ingeschakeld voor een project. Dat levert tijdswinst op. De langdurige samenwerking die we aangaan, is efficiënt: je weet wat je aan elkaar hebt. Systematische evaluatie zorgt ervoor dat de kwaliteit blijft verbeteren.

43 kandidaten

De drie bureaus zijn geselecteerd na een Europese aanbesteding die ruim een jaar geleden van start ging. Uit de 43 aanmeldingen werden tien bureaus gekozen die twee casussen moesten uitwerken. Daaruit volgden Den Boer CCI, Roelofs en Verhoeve & Faber als beste partijen. Door te kiezen voor niet één, maar drie bureaus is de expertise breder. Drie bureaus kunnen bovendien meer projecten aan, wat voor nog meer tijdswinst zorgt.

Samen steeds beter

Kritisch evalueren houd je scherp en een goede samenwerking komt van twee kanten. Daarom worden bij ieder project de prestaties en de samenwerking tussen gemeente en bureau gemeten via de beproefde systematiek CROW Better Performance, die de gemeente op dit moment al met succes toepast op onder meer de samenwerking met wegenbouwers. Het bijzondere van Better Perfomance is dat de gemeente niet alleen de bureaus beoordeelt, maar zelf ook kritisch wordt beoordeeld door de bureaus. Zo leren en presteren we samen met als doel: steeds betere prestaties voor de inwoners van Moerdijk.