Naar de milieustraat? Check de drukte met de webcam

Geplaatst: 21-12-2023

Nooit meer in de file met een aanhanger vol afval. Wie eerst op de webcam kijkt, ziet meteen of het druk is bij de milieustraat in Klundert.

In vakantietijd kan de wachtrij bij de milieustraat in Klundert oplopen. Met de webcam checkt u eenvoudig vanuit huis hoe druk het is. Ziet u veel auto’s in de rij, dan kunt u ervoor kiezen op een later moment naar de milieustraat te gaan. Dat scheelt wachttijd en ergernis. De beelden bekijken kan op de pagina 'Webcam milieustraat'.

Privacy gewaarborgd

De camera voldoet aan de privacyregels. Op de milieustraat attendeert een bordje bezoekers op de aanwezigheid van de camera. De beelden zijn niet zichtbaar als de milieustraat gesloten is en ze worden niet opgeslagen.

Rustige dinsdag

Moerdijkers weten de milieustraat goed te vinden: in 2022 ontving het recyclestation op het industrieterrein bij Klundert ruim 50.000 bezoekers. De meeste mensen komen op zaterdag, maar vrijdag en maandag zijn ook populaire dagen. Op dinsdag en donderdag is het relatief rustig.

Gratis

Afval brengen is gratis voor inwoners, waarmee Moerdijk een positieve uitzondering vormt ten opzichte van veel buurgemeenten, waar inwoners moeten betalen als ze bijvoorbeeld puin of grofvuil wegbrengen.