Wees alert op benzinedieven!

Geplaatst: 13-12-2023

Aan de Okkerlaak in Zevenbergen is benzine gestolen. Dit gebeurde in de nacht van 12 op 13 december. Dieven boorden gaten in de benzinetanks van meerdere auto’s. Ziet u een verdachte situatie, meld dit bij de politie. Bent u zelf slachtoffer van benzinediefstal, doe dan aangifte.

Door de diefstal kwam er brandstof terecht op straat en in de riolering. Dat veroorzaakt stankoverlast aan de Okkerlaak en omgeving, zoals aan de Geerland en Zandberg. De brandweer heeft metingen gedaan, de concentraties zijn niet gevaarlijk. Wie last heeft van een brandstofgeur in huis, krijgt het advies om goed te luchten. Zorg ook dat er water staat in alle sifons (de zwanenhalzen die aan afvoeren zitten). Staat een sifon droog, dan kan stank uit de riolering via de afvoer in huis komen.

Meld verdachte situaties

Door deze diefstal zitten de eigenaren van de auto’s met schade en kosten. Daarnaast kost het alle inwoners van de gemeente geld, want het straatwerk moest worden schoongemaakt en de rioleringskolken uitgezogen. Help mee om dit soort diefstal te voorkomen. Meld verdachte situaties rondom auto’s meteen bij de politie en doe aangifte als u zelf slachtoffer bent.