Spread samen maken en houden we West-Brabant bereikbaar

Geplaatst: 13-6-2023

De komende tijd gaan we allemaal te maken krijgen met de werkzaamheden aan de Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel door Rijkswaterstaat en de ongemakken die daarmee samen gaan. Door uw reisgedrag aan te passen kunt u ook een bijdrage leveren aan een zo goed mogelijke doorstroming op onder andere de Moerdijkbrug en de A16/A17/A29.

Er zijn ook genoeg andere mogelijkheden om van A naar B te komen. Denk bijvoorbeeld aan de trein, de bus, carpoolen of pak de elektrische fiets als dat mogelijk is, en reis zoveel mogelijk buiten de spitstijden. Om de extra reistijd beperkt te houden is het daarom belangrijk dat zoveel mogelijk mensen in de regio thuiswerken of anders reizen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat bijvoorbeeld mensen met vitale beroepen en de nood- en hulpdiensten zonder al te veel extra vertraging op hun plaats van bestemming komen.

In de afgelopen weekenden merkten we gelukkig al dat veel van onze inwoners flexibel zijn en op een andere manier reizen dan ze gewend zijn. Daar zijn we blij mee. Met elkaar zorgen we ervoor dat de overlast behapbaar blijft. Het is even doorbijten, maar dan kunnen we weer een flink aantal jaren gebruikmaken van de Haringvlietbrug en Heinenoordtunnel.

In de spread in de Moerdijkse Bode leest u meer over werkzaamheden.