17 mei: presentatie nieuwe archeologische waardenkaart

Geplaatst: 10-5-2023

Heb je altijd al alles willen weten over de rijke archeologische geschiedenis van Moerdijk? Woensdagavond 17 mei om 20.30 uur presenteren we de nieuwe archeologische waardenkaart van Moerdijk. En daar kan jij bij zijn: live of online.

Op een archeologische waardenkaart zijn alle archeologische vindplaatsen vastgelegd. Maar ook waar kans is op het aantreffen van ‘nieuwe’ archeologische resten. Tijdens de presentatie op 17 mei van de nieuwe Moerdijkse archeologische waardenkaart nemen we je mee langs de archeologische vindplaatsen in onze gemeente. Bijvoorbeeld in de oude stadskernen, zoals in Willemstad (Het Mannetje van Willemstad) en Zevenbergen (kasteeltuinen).

De archeologische waardenkaart is belangrijk, want toekomstige aanvragen voor omgevingsvergunningen kunnen hieraan worden getoetst. De gemeenteraad moet ‘m - met het bijbehorende archeologiebeleid - later dit jaar nog vaststellen.

Presentatie nieuwe archeologische waardenkaart: live en online

Woensdag 17 mei, 20.30 uur. Raadszaal gemeentehuis, Pastoor van Kessellaan 15 in Zevenbergen. De presentatie is ook online te volgen vanaf 20.30 uur via de website Moerdijk Bestuurlijke Informatie.

Meer weten?

Neem contact op met Annemiek van der Made (gemeente Moerdijk). Telefoon: 14 0168 of mail naar annemiek.van.der.made@moerdijk.nl.