Alzheimer Café: een gezonde leefstijl in relatie tot dementie

Geplaatst: 9-5-2023

Het Alzheimer Café in de gemeente Moerdijk is een ontmoetingsplek voor mensen die te maken hebben met dementie. Op woensdag 24 mei 2023 zal het Alzheimer Café in het teken staan van een gezonde leefstijl in relatie tot dementie.

Een gezonde leefstijl geeft het leven meer kwaliteit. Dat geldt voor iedereen, maar zeker voor mensen met een chronische ziekte zoals dementie. Hoe kunnen we hier zelf nog invloed op uitoefenen? Door beweging? Of door voeding? Hierover gaat deze avond het gesprek.

Gezonde levensstijl is een open deur

Het klinkt als een open deur en dat is het ook. Een leefstijl met een uitgebalanceerd voedingspatroon, voldoende beweging en niet teveel stress draagt bij aan een langer gezond leven. Maar wat als je al niet jong meer bent? Of wanneer je gezondheid al te wensen over laat? Heeft het dan überhaupt nog zin om te investeren in een gezonde leefstijl? Jazeker! De diëtiste en bewegingscoach die deze avond aanwezig zijn, laten zien waarom en hoe. Rekening houdend met leeftijd en onderliggende aandoeningen is het mogelijk met een gezonde(re) leefstijl de kwaliteit van leven te verbeteren. Of op zijn minst wat langer vast te houden.

Volgende Alzheimer Café op 20 september

Het volgende Alzheimer Café is op 20 september aanstaande van 19.00 tot 21.30 uur in de Graanbeurs in Fijnaart. Dan wordt aandacht besteed aan Wereld Alzheimerdag. Aanmelden is niet nodig. Iedereen is van harte welkom.

Zelf geen vervoer of iemand die kan brengen?

Bel dan naar Maatjesvervoer via 06 – 519 71 914. Laat naam en telefoonnummer achter en zij bellen terug. Let op, doe dit zo spoedig mogelijk. Alzheimer Cafés worden georganiseerd door Thebe en Surplus met ondersteuning van Alzheimer Nederland.

Vragen?

Neem bij vragen contact op met Mantelzorg Moerdijk. De medewerkers van Surplus zijn er voor informatie, advies en ondersteuning. Bel 0168-331357 of stuur een e-mail naar mantelzorg.moerdijk@surplus.nl. Kijk voor meer informatie op de website van Mantelzorg Moerdijk.