Enquête naar mogelijke inzet pendelbus Willemstad/pont bij De Banaan v.v.

Geplaatst: 4-5-2023

De Haringvlietbrug is van 9 juni tot en met 28 juli (met eventuele uitloop tot en met 4 augustus) voor alle verkeer afgesloten vanwege renovatie. Het gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de Moerdijkbrug (A16) en/of de Haringvlietdam (N57). Tijdens de afsluiting zijn er pontverbindingen tussen de Banaan en Numansdorp voor landbouwvoertuigen, fietsers en voetgangers zodat ze naar Zuid-Holland en vice versa kunnen komen.

Pont

De pont voor voetgangers/(brom)fietsers vaart van maandag tot en met zaterdag tussen
06.00 uur - 20.00 uur en op zondagen van 11.00 uur - 20.00 uur. Op deze pont is plaats voor 175 voetgangers óf 75 passagiers met een fiets of brommer. De pont voor landbouwvoertuigen vaart van maandag tot en met zaterdag tussen 06.00 uur - 20.00 uur en op zondagen van 07.00 uur tot en met 12.30 uur. Voor oogstperiode zullen t.z.t. afspraken gemaakt worden met de sector over de vaartijden. Beide ponten varen 2x per uur. De exacte tijden zullen t.z.t. nog volgen vanuit Rijkswaterstaat.

Pendeldienst

De opstaphalte van de pont ligt ongeveer 8 km van Willemstad en de dichtstbijzijnde bushalte. In Numansdorp (gemeente Hoeksche Waard) ligt de opstaphalte van de pont ook enkele kilometers van de bushalte. We overwegen vanuit Moerdijk een pendeldienst te organiseren en inventariseren op dit moment zowel het traject Steenpad - De Banaan als Carpoolplaats A29 - De Banaan. Daarnaast is de gemeente Moerdijk in gesprek met de gemeente Hoeksche Waard om ook tot een mogelijke oplossing te komen aan de andere kant van de brug, nadat u eventueel gebruik heeft gemaakt van de pont.

Enquête

Om deze eventuele pendeldienst te realiseren is het van belang om inzicht te krijgen in de behoefte van de gebruiker. Dat willen we graag doen via een korte enquête.

Vul de enquête in

We willen u vragen om uiterlijk 16 mei aan te geven wat voor u van toepassing is. Alvast dank voor uw medewerking!