Samen voor een schone straat

Geplaatst: 5-6-2023

Ligt uw voortuin en stoep er weer netjes bij? Van een mooi tuintje geniet u zelf, maar ook voor uw buren is het fijn als de straat netjes is. Daarom houdt de gemeente Moerdijk in de komende weken leuke acties voor mensen die goed voor hun eigen buurt zorgen.

In een schone, nette buurt is het fijn wonen. Daar werkt de gemeente aan, bijvoorbeeld door de straten te vegen, zodat onkruid minder kans krijgt. Maar veel Moerdijkers helpen ook zelf een handje mee. Ze vegen bijvoorbeeld hun brandgang, halen onkruid weg op de stoep en verzorgen hun voortuin. Daar zijn we als gemeente heel blij mee!

Samen tegen onkruid

Onkruid verwijderen, gazons maaien, bomen en heggen snoeien, vegen: de mensen van Moerdijk Beheer(t) zijn namens de gemeente elke dag bezig om de buurten in onze grote gemeente netjes te houden.

In woonwijken geldt onderhoudsniveau B: dat wil zeggen dat er op de stoep onkruid te zien mag zijn. Ook de grasvelden hoeven er niet perfect bij te liggen. In het centrum van een dorp of stad moet het juist wat netter zijn, op een bedrijventerrein of in het buitengebied mag het wat rommeliger ogen.

Deze onderhoudsniveaus zijn door de gemeenteraad bepaald.

Zo doen we dat

In veel buurten steken mensen zelf een handje toe als ze onkruid of rommel zien. En dat is fijn, want op die manier houden we samen de straten netjes. Zo doen we dat, in Moerdijk!

In de komende weken houdt de gemeente meer leuke acties voor mensen die samen voor hun buurt zorgen. Hou dus de Moerdijkse Bode en de Facebook-pagina van de gemeente in de gaten!