Informatieavond en collectieve inkoopactie warmtepompen

Geplaatst: 16-11-2023

Is mijn huis geschikt voor een (hybride) warmtepomp? En wat zijn de voor- en nadelen? Het antwoord op die vragen komt aan de orde op de online informatieavond op dinsdag 28 november, georganiseerd door de gemeente Moerdijk en Regionaal Energieloket. Wie interesse heeft, kan zich vervolgens vrijblijvend inschrijven voor een collectieve inkoopactie.

Bij energie besparen denken veel mensen aan zonnepanelen en isolatie. Maar als je huis daarvan al is voorzien, kan een (hybride) warmtepomp een slimme investering zijn. Wethouder Bennie Blom: “De gemeente Moerdijk wil duurzaam wonen makkelijk maken. Daarom houden we deze informatieavond en een collectieve inkoopactie. De technisch adviseurs van Regionaal Energieloket hebben daarvoor een betrouwbare installateur uit de regio gekozen.”

Wat is een (hybride) warmtepomp?

Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel. Hij zorgt voor 50-80% van de verwarming van een huis. De cv-ketel levert warm water en springt bij als er veel verwarming nodig is, bijvoorbeeld als het buiten vriest. Wie helemaal van het gas af wil, kan gaan voor een all-electric warmtepomp. Die zorgt voor verwarming én warm water, zodat een cv-ketel niet meer nodig is.

Online informatieavond

Tijdens de online informatieavond op dinsdag 28 november van 19.30-20.30 uur vertellen experts van Regionaal Energieloket alles over warmtepompen. Wat zijn de voor- en nadelen? Wat kost het en wat levert het op qua besparing? Maakt een warmtepomp geluid? Welke subsidies zijn er? Hoe werkt de inkoopactie? De gemeente, Regionaal Energieloket en de installateur zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Meld je hier aan voor de informatieavond en voor meer informatie. 

Meedoen aan de inkoopactie

Wie wil meedoen aan de collectieve inkoopactie kan zich meteen na de informatieavond inschrijven. Regionaal Energieloket neemt telefonisch contact op en bekijkt met de aanvrager of een warmtepomp mogelijk lijkt. Daarna volgt een woningopname: de installateur bekijkt ter plekke of de woning geschikt is voor een warmtepomp en maakt een vrijblijvende offerte op maat.