Mantelzorg voorstelling 'Dames die raken'

Geplaatst: 14-11-2023

Het was weer raak met "Dames die Raken"! Op de Dag van de Mantelzorger afgelopen vrijdag beleefden onze mantelzorgers een zeer geslaagde avond. Dames die Raken speelden diverse mantelzorg-sitiaties die zowel confronterend als herkenbaar waren. Ze boden in de voorstelling ruimte voor de verhalen en ervaringen van onze mantelzorgers. Zo maken ze het (vaak) onbespreekbare bespreekbaar. Wat werd er veel gedeeld.

Kwetsbaarheid

"Ontroerend om te zien en horen wat er loskwam in de zaal. Mooi dat mensen hun kwetsbaarheid en worsteling zo laten zien. Daar leren we van hoe we mantelzorgers kunnen helpen en steunen", vertelt wethouder Pauline Joosten. Er werd gelachen en er was hier en daar een traan. Het mocht er allemaal zijn!

Mantelzorgtest

Mantelzorgers hebben vele petten op. Ze zijn bijvoorbeeld kok, chauffeur en verzorger. Deze taken geven veel voldoening, maar zijn soms ook zwaar. Mantelzorgers hebben vaak niet in de gaten hoeveel ze doen of hoe weinig tijd er overblijft voor zichzelf. Door het invullen van de Mantelzorgtest kunnen ze een goed beeld hiervan krijgen. Ook geeft de test praktische tips en hulp bij de zorg voor naasten. Op de website van de Mantelzorgtest kan de mantelzorgtest ingevuld worden.