Moerdijkse campagne mantelzorg uit liefde

Geplaatst: 6-11-2023

Op 10 november is het de Dag van de Mantelzorg. Het is een dag waarop er extra aandacht is voor de 5 miljoen mantelzorgers in Nederland. Daarom is er in Moerdijk op vrijdagavond 10 november voor mantelzorgers een informatieve theateravond met de Dames die Raken in theater De Schuur in Zevenbergen en geven wij in Moerdijk aandacht aan vier verhalen die binnen ons thema ‘uit.liefde’ passen. Want Mantelzorger ben je vaak uit liefde, maar soms staat die liefde ook even uit. De liefde voor jezelf of de ander. Soms kan dat zwaar vallen of het kan de relatie vermoeilijken.

Herken jij je in een van de verhalen en wil je weten wat er in Moerdijk voor mantelzorgers aangeboden wordt? Kijk dan op de website van Mantelzorg Moerdijk of neem contact op via het telefoonnummer 0168-331357.

Vier verhalen 'uit.liefde'

Zo is Pauline Joosten naast wethouder van gemeente Moerdijk ook mantelzorger voor haar moeder. Haar moeder liep voorheen iedere dag even bij haar binnen, nu ze dat niet meer kan gaat Pauline naar haar toe. Voor Pauline is het vanzelfsprekend, maar het kost haar ook veel energie. Mantelzorger is ze uit liefde, maar soms is haar liefde ook uit.

Karin is mantelzorger voor haar man Kees. Voorheen deden ze alles met zijn tweeën en nu wonen ze zelfs apart. Dat valt Karin zwaar. Met lood in haar schoenen gaat ze bij haar man op bezoek in de hoop dat ze met een goed gevoel weer terug naar huis kan gaan. Ze draagt de zorg voor haar man uit liefde, maar soms is die liefde ook uit.

Ingrid zorgt voor haar zoon Dirk, uit liefde. Ze is zijn mantelzorger, maar zou het liefst alleen zijn moeder willen zijn. Om het weekend is Dirk bij zijn moeder en dan is Ingrid de hele dag bezig met zorgen voor haar zoon. Dat doet ze graag, maar het kost haar veel energie. Energie die ze niet altijd heeft. Meer weten?

Claudia zorgt voor haar man Danny, die op zijn 28e werd gediagnostiseerd met Parkinson. Samen besloten zij dat zijn ziekte hun toekomst niet in de weg mocht staan, dus ze stichtten een gezin. Claudia zorgt uit liefde voor haar gezin, maar vergeet soms voor zichzelf te zorgen.

Podcast Spotify

Luister naar de verhalen via de podcast uit.liefde op Spotify.