Ook inwoners enthousiast over toekomstplannen Zevenbergen Oost

Geplaatst: 2-11-2023

Afgelopen dinsdag, 31 oktober, kwamen rond de 200 inwoners van de gemeente Moerdijk naar de Infomarkt in het gemeentehuis, om meer te weten te komen over de geplande gebiedsontwikkeling in Zevenbergen Oost. De sfeer was positief, en de wens was duidelijk: de bouw van betaalbare woningen kan niet snel genoeg beginnen.

Realisatie diverse deelprojecten

De gebiedsontwikkeling Zevenbergen Oost, omvat diverse deelprojecten die de komende jaren worden gerealiseerd. Het eerste project omvat de bouw van 450 betaalbare woningen in Markvelden Noord en de aanleg van de Verlengde Zuidrand en de Zuidrandtunnel. De Verlengde Zuidrand wordt een cruciale verbinding tussen de Zuidrandweg en de Oostrand (N389) in Zevenbergen. Om dit te realiseren komt er een tunnel onder het spoor (de Zuidrandtunnel), die vanuit Bosselaar Zuid naar Zevenbergen Oost loopt. De plannen voor andere deelprojecten bevinden zich nog in de initiatieffase en worden op een later tijdstip aan de gemeenteraad voorgelegd.

Gedetailleerde informatie over de plannen

Tijdens de Infomarkt kregen de aanwezigen gedetailleerde informatie over de verschillende deelprojecten in Zevenbergen Oost. Bovendien werden zij geïnformeerd over de manier waarop de ontwikkelingen het gezicht van Zevenbergen gaan veranderen. Deskundigen en betrokken ambtenaren stonden klaar om inhoudelijke vragen te beantwoorden en informatie te geven over het verdere proces.

Inwoners verheugd over de plannen

Het enthousiasme onder de aanwezigen was voelbaar, en velen van hen waren verheugd over de plannen en kunnen niet wachten tot de bouw gaat beginnen. Inwoners die direct aan het ontwikkelgebied wonen konden hun zorgen uiten over de plannen. Hoewel er nog geen inschrijvingen voor de woningen mogelijk waren - aangezien de plannen nog in een vroeg stadium verkeren en de precieze vorm en kosten van de woningen nog moeten worden vastgesteld - heerste er een positief gevoel over de toekomst van Zevenbergen Oost.

Meer informatie

Meer informatie over de Gebiedsontwikkeling Zevenbergen Oost is beschikbaar op de projectpagina Zevenbergen Oost. Het is ook mogelijk daar een gratis abonnement te nemen op de nieuwsbrief over Zevenbergen Oost.