Buurtkamer Serena: "De Buurtkamer van iedereen"

Geplaatst: 4-10-2023

Deze week start de Buurtkamer in het Huis van de Wijk Serena aan de Zandberg 1 in Zevenbergen. “Gezellig samen eten, elkaar ontmoeten en erbij horen, daar gaat het om in de Buurtkamer”, vertelt sociaal werker Esther Vlasblom. “Er waren al twee Buurtkamers met Buurtkamer de Veste aan de Kerkring 40 in Willemstad en Buurtkamer de Donk bij de Donk 61 in Zevenbergen in de gemeente. Met de start van Buurtkamer Serena aan de Zandberg 1 in Zevenbergen staat de teller op drie!”

De Buurtkamers zijn er voor ouderen die zelfstandig wonen en het leuk vinden er een gezellig dagje tussenuit te zijn. In de Buurtkamer is iedereen welkom. Het is een plek waar bewoners elkaar ontmoeten. Activiteiten in de Buurtkamer worden begeleid door vrijwilligers en een professional van Surplus. Marion van de Lindeloof is verzorgende in de Buurtkamer: “We beginnen de dag met koffie of thee en iets lekkers. Samen kletsen en daarna iets leuks doen, zoals een spelletje of een creatieve activiteit. We eten gezamenlijk een warme maaltijd. In de Buurtkamer kan iedereen zichzelf zijn. Verschillende mensen komen samen op één plek en vormen een hechte groep.”

Er waren al Buurtkamers in Zevenbergen en Willemstad. Om een groter bereik te behalen is er in Zevenbergen een locatie bij gekomen. Op dinsdag is de Buurtkamer Serena geopend en op donderdag is Buurtkamer de Donk open. Wethouder Pauline Joosten: ““Het ontmoeten van anderen, het deelnemen aan het programma met een gezamenlijke maaltijd in de Buurtkamer heeft een positief effect op de gezondheid, voorkomt een sociaal isolement en geeft even een rustmoment. De Buurtkamer is laagdrempelig en gericht op elkaar ontmoeten en samen zijn. Echt persoonlijk contact, daar gaat het om. Ik vind dit een waardevolle mooie ontwikkeling voor Moerdijk.”

Start in Serena

Buurtkamer Serena opende gisteren haar deuren. Ervaar de gezelligheid, ontmoet anderen en geniet van een heerlijke lunch onder het genot van elkaar. Op dinsdag 14 november aanstaande houdt Surplus een officiële opening bij Buurtkamer Serena van 13.00 uur tot 15.00 uur.

Nieuwe openingstijden Buurtkamer de Donk

Buurtkamer De Donk in Zevenbergen blijft iedere donderdag van 09.30 uur tot 15.00 uur open. Ook de activiteiten gaan gezellig door. Kom langs en ervaar de gezelligheid van de Buurtkamer.

Buurtkamer Serena in Zevenbergen is geopend op dinsdagen van 09.30 uur tot 15.00 uur.

Buurtkamer De Veste in Willemstad is geopend op dinsdagen en donderdagen van 10.00 uur tot 14.00 uur en op vrijdag van 12.00 uur tot 16.00 uur.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Marion van de Lindeloof, 06 – 411 953 75 of stuur een e-mail naar buurtkamerserena@surplus.nl.