Ervaringen en beoordelingen ophalen op weg naar een vitaal centrum Klundert

Geplaatst: 24-10-2023

Vanuit het programma ‘vitale centra’ investeert de gemeente in het geven van een impuls aan het centrum in Klundert dat uitnodigt als ontmoetingsplaats met een aantrekkelijk aanbod van detailhandel, horeca, culturele en recreatieve functies en evenementen. De eerste stap is de inventarisatiefase.

Vanuit deze fase worden in de week van 4 tot en met 11 november (weersafhankelijk) straatinterviews afgenomen door Veldwerk Optimaal (in opdracht van de twee bureaus KuiperCompagnons en Ginder) bij bezoekers in het centrum van Klundert. Via deze interviews halen we ervaringen en beoordelingen van het centrum op bij bezoekers.

Klankbordgroep

Ook vinden er in deze fase gesprekken plaats met diverse sleutelfiguren uit Klundert en stellen we een klankbordgroep samen met 10-15 vertegenwoordigers vanuit onder andere inwoners, ondernemers, verenigingen, maatschappelijke partners, horeca en evenementen uit Klundert. Mensen die actief mee willen denken over de plannen in en buiten de stad. Samen met de klankbordgroep worden ook de brede participatieavonden voorbereid, die begin 2024 gaan plaatsvinden.

Ontwikkelscenario’s

Vervolgens worden er ontwikkelscenario’s opgesteld om samen te komen tot een vitaal centrum Klundert. Een vitaal centrum kan gemeente Moerdijk immers niet alleen creëren. Daar hebben we onze inwoners, ondernemers en het verenigingsleven van Klundert hard bij nodig. Laten we er de komende tijd samen enthousiast de schouders er onder zetten in het ontwikkelen van een levendig, aantrekkelijk en kloppend stadshart voor en door Klundert. Een centrum waar mensen elkaar ontmoeten en waar voor iedereen iets te beleven valt en dat aan het einde van de rit enthousiast wordt omarmd door bewoners, ondernemers, bezoekers en gemeente.