Leven Zonder Letters en Duidelijke Taal

Geplaatst: 30-10-2023

Vanavond start het programma 'Leven Zonder Letters' met Frans Bauer. In Leven Zonder Letters biedt Frans Bauer de helpende hand. Twaalf mensen die laaggeletterd zijn, daagt hij uit om hun grootste onzekerheid te lijf te gaan. Hun droom uit te laten komen. Maar vooral om te laten zien dat wanneer je om hulp vraagt er heel veel mogelijk is. Goed dat hier aandacht voor is. Een belangrijk onderwerp, want zo’n 2,5 miljoen inwoners in Nederland en zo’n 13% inwoners in de gemeente Moerdijk hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen.

Goed dat Frans als ervaringsdeskundige en inwoner van de gemeente Moerdijk laat zien wat het doet en hier aandacht aan geeft. Frans zag bij zijn ouders hoeveel moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen je kan beperken in je dagelijks leven. Bewustwording over deze problematiek is daarom erg belangrijk! Niet alleen als inwoner, maar ook als werkgever. Kijk eens op de website van Stichting Lezen en Schrijven voor meer informatie over laaggeletterdheid. Ook kunt u bellen naar 06-18052248. 

Meer informatie over het programma 'Leven zonder Letters' met Frans Bauer is te vinden op de website van de AVRO TROS. 

Ook Loes Luca heeft een programma gemaakt over laaggeletterdheid. Dit programma is vanaf woensdag 8 november te zien om 20.30 uur op NPO 2. In de vierdelige human-interest-serie 'Duidelijke Taal' onderzoekt Loes Luca wat het betekent om laaggeletterd te zijn. Luca, die zelf in een Rotterdamse wijk woont waar een derde van de bevolking moeite heeft met lezen en schrijven, volgt een aantal laaggeletterde Rotterdammers in hun dagelijks leven. Hoe neem je de tram, hoe regel je de juiste zorg voor jezelf als je ziek bent, hoe ga je naar school en hoe houd je een baan vast.

Meer informatie over het programma Duidelijke Taal met Loes Luca is te vinden op Duidelijke Taal - HUMAN

Ken je iemand die moeite heeft met lezen, schrijven en/of rekenen maak het bespreekbaar en wijs hem/haar de weg met taal en de mogelijkheden. Voor tips kijk op de website van de Bibliotheek, de pagina Nederlands leren