Reparatielaag houdt asfalt Prins Hendrikstraat veilig

Geplaatst: 18-10-2023

De Prins Hendrikstraat in Zevenbergen kreeg onlangs een nieuw laagje asfaltbeton. Dankzij deze reparatielaag kan de straat er weer een aantal jaar tegen. Het is een slimme en budgetvriendelijke oplossing waarmee de weg veilig blijft totdat hij over 5-7 jaar op de schop gaat met de herinrichting van de N285.

In het asfalt van de Prins Hendrikstraat zaten scheuren. Dat is gevaarlijk, want daardoor zakt regenwater in de onderlaag wat gaten in de weg kan veroorzaken. Daarom is onlangs emulsie-asfaltbeton aangebracht. Deze laag, die slechts een centimeter dik is, maakt de weg opnieuw waterdicht.

Grote renovatie

Volgens planning gaat de Prins Hendrikstraat en de riolering die eronder ligt over 5 tot 7 jaar op de schop met de herinrichting van de N285 langs Zevenbergen. Het laagje emulsie-asfaltbeton is een slimme en relatief goedkope manier om de levensduur van de weg te verlengen tot die werkzaamheden. Ter vergelijking: een nieuwe ‘gewone’ deklaag zou ongeveer 10 keer zo duur zijn.

Omdat de laag dun is, zag de weg er na het aanbrengen niet strak uit. Dat verbetert nu er verkeer over rijdt. De gemeente Moerdijk en de aannemer blijven kwaliteit van de laag monitoren.

Geluidsoverlast aangepakt

Naast het probleem met de waterdichtheid was een aantal putten in de Prins Hendrikstraat verzakt. Bewoners meldden geluidsoverlast doordat auto’s door de kuilen reden. Toen onlangs de waterdichte laag werd aangebracht, zijn daarom meteen de putten ‘opgehaald’, zodat ze weer gelijk liggen met het wegdek.