Week van de Opvoeding: Samen delen, samen weten

Geplaatst: 4-10-2023

In 2023 organiseert het Nederlands Jeugdinstituut van 2 tot en met 8 oktober weer de Week van de Opvoeding. Het thema is 'samen delen, samen weten'. De Week draait om ontmoeting en uitwisseling van kennis met, voor en door ouders, medeopvoeders en professionals.

Samen delen, samen weten

Voor elke opvoeder is het belangrijk om verbinding te maken, met elkaar als opvoeders, maar ook met anderen uit de omgeving die bij de opvoeding betrokken zijn. Door kennis en ervaringen te delen komen we dichter bij elkaar. En door samen te delen weten we meer. En daarom is het thema van de Week van de Opvoeding 2023: Samen delen, samen weten.

CJG Moerdijk

Opvoeden is leuk en uitdagend, maar kan soms ook lastig zijn. Dan is het goed om te weten dat je er niet alleen voor staat! Het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Moerdijk kan je helpen als je als ouder of verzorger een kleine of grote vraag hebt over opvoeden of opgroeien? Maak je je zorgen over de kinderen of zou je wel eens willen weten hoe anderen iets aanpakken?
Ook als kind of jongere loop je misschien met een vraag rond. Bijvoorbeeld als je gepest wordt, als je ouders gaan scheiden of als je even niet lekker in je vel zit. Wat het ook is... blijf er niet mee zitten en zoek gewoon eens contact met het CJG.

Het CJG geeft antwoord op alle vragen over opgroeien en opvoeden. Iedereen met vragen over eten en groei, verlegenheid of agressie, drugs of drukke kinderen, seksualiteit of zwangerschap, over echtscheiding of puberteit kan bij het CJG terecht.

Ook hebben we een digitale CJG van gemeente Moerdijk. Dat is te vinden op de website van CJG Moerdijk. Je vindt op deze site alles wat je moet weten rondom het CJG. Aan de linkerkant vindt je onze algemene informatie, zoals openingstijden, contactgegevens en informatie over de hulp die het CJG kan bieden. Bovenaan vindt je alle thema's waar je alle informatie kunt vinden die je zoekt. Ook op de website van Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi), vind je interessante informatie. Het NJi is een nationaal kenniscentrum dat actuele kennis over opgroeien verzamelt, verrijkt, duidt en deelt. Onder Praktische informatie- Ouders vind je allerlei interessante pagina’s over opvoeden en ouderschap.

Bel: 0800-6816816

Mail: info@cjgmoerdijk.nl

Maatschappelijk werk

Algemeen Maatschappelijk Werk van Surplus is er voor kinderen van 18 jaar en ouder en ouders in Moerdijk. Ze hebben een plek in het nieuwe gezondheidscentrum aan de Doctor Ariënslaan 90 in Zevenbergen. Iedere woensdag tussen 09.00 en 10.00 uur is er een inloopspreekuur. Een afspraak maken is niet nodig. Liever een afspraak maken? Bel dan naar 0168 331 357. Of kijk op de website van Surplus. Mailen kan ook met een van de maatschappelijk werkers: amwmoerdijk@surplus.nl.