Informatiebijeenkomst en ontwerpbesluiten: 380 kV-hoogspanningsverbinding tussen Rilland en Tilburg

Geplaatst: 21-9-2023

TenneT, de beheerder van het landelijke hoogspanningsnet, wil een nieuwe 380kV hoogspanningsverbinding aanleggen tussen Tilburg en Borssele. Deze verbinding is nodig omdat de bestaande verbinding vol zit (maximale capaciteit) en omdat stroom van windparken op zee afgevoerd moet worden. Zonder de nieuwe hoogspanningsverbinding kunnen problemen met de elektriciteitsvoorziening ontstaan. De verwachting is dat de verbinding in 2030 in gebruik wordt genomen.

De lijn loopt in de gemeente Moerdijk via Standdaarbuiten, de noordkant van Zevenbergen en Zevenbergschen Hoek. Op 3, 4, 10 en 11 oktober 2023 zijn er informatiebijeenkomsten (4 oktober in Zevenbergen). Een zienswijze (uw reactie) indienen op de ontwerpbesluiten (de besluiten die men van plan is te nemen) kan tot en met 26 oktober 2023. De zienswijzen worden bekeken bij het nemen van de definitieve besluiten. Wanneer u niet reageert op de ontwerpbesluiten, kunt u later alleen reageren op de definitieve besluiten als deze tegen uw belangen ingaan.

Waar kan ik op reageren?

U kunt nu de ontwerpbesluiten van dit project bekijken via de website van RVO en erop reageren door een zienswijze in te dienen. De ontwerpbesluiten zijn gemaakt door de mede bevoegde gezagen, dit zijn bijvoorbeeld de gemeenten en waterschappen. Het indienen van een zienswijze kan tot en met donderdag 26 oktober 2023 en kan op vier verschillende manieren: online, telefonisch, per post en op een van de informatiebijeenkomsten, waar u van harte welkom bent.

Informatiebijeenkomsten

Tijdens de informatiebijeenkomsten kunt u vragen stellen en meer informatie krijgen over het project. De bijeenkomsten (inlopen wanneer u wilt, geen algemene presentatie) vinden plaats op:

  • Dinsdag 3 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur in ’t Moaske in De Moer
  • Woensdag 4 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur in Hotel de Borgh in Zevenbergen
  • Dinsdag 10 oktober van 19.00 uur van tot 21.00 uur in De Raayberg in Bergen op Zoom
  • Woensdag 11 oktober van 19.00 uur tot 21.00 uur in More Itz in Drimmelen

Meer informatie

Meer informatie over de locaties en tijden van de informatiebijeenkomsten, de procedure en hoe u kunt reageren vindt u op de website de algemene pagina van RVO. Heeft u vragen over de procedure en liever telefonisch contact? Of wilt u telefonisch een zienswijze indienen? Bel dan met telefoonnummer 070 379 89 79. Of kom naar een informatiebijeenkomst in oktober.

Bekijk ook de informatie op de website van gemeente Moerdijk.